SMA szűrés (beszélgetés)
Lehet, hogy azt gondoljátok, bemagyarázok valamit magamnak, de csak szeretnék bizonyosságot. Sajnálom, hogy nem gondoltam erre elôbb, nem teszteltettem le magunkat a teherbeesés elôtt.
Nôvérem férje ugyan elérte a felnôttkort, de látom, mennyire nem könnyû az élete.
Köszönöm!
Keresgéltem, de csak macskás oldalak jöttek elô...
Francia oldalon kérdeztem, de még nem jött válasz.
Hason nem emeli a fejét, pedig már csinálta. Talán csak lusta?
Ezt leszámítva nagyon stramm, és ha kézbenv van, tartja a fejét egyenesen.
Elvben:
kérjétek el az SMA genetikai eredményét a rokonnak.
Ezt le kell fordíttatni, és a sima haziorvostól javaslatot kérni, ő fogja ezt intézni. Angliaban legalabbis így működik. Így jar a vilagon mindenkinek alanyi jogon és ingyen, ahol a csaladban előfordult mar. Megnézem , merre van Belgiumban diagnosztikai központ.
Szia! Köszönöm, hogy jöttél.
Sajnálom, amin keresztül kellett menned!
Mi Belgiumban élünk, próbáltam rákeresni a tesztre, de semmit nem találtam itt.
Azt hiszem, ha csak egyikünk hordozó, akkor nincs baj. Két hordozónál van 25 % esély a beteg babára.
Amerikai cikkben láttam, hogy ott kötelezôvé tennék a babavárás elôtt álló pároknak a tesztet. Kár, hogy ezt elôbb nem olvastam...
Persze az lenne a legmegnyugtatóbb, ha a babát meg tudnám vizsgáltatni. De ha én nem vagyok hordozó, akkor nem kell ôt zaklatnom a teszttel.
ne csak magad, hanem a férjed is vizsgáltasd meg, hiszen mindkét szülő lehet hordozó
És a magad megnyugtatása érdekében most meg szeretnéd vizsgáltatni a pici babád is?
Szia!
Nem, semmi jel nem mutat rá, de jó lenne tudnom, hogy egyáltalán hordozó vagyok-e.
A családban fenôtt van ilyen betegséggel, már a 40-es éveiben.
Csak most kezdtem utánanézni, és meglep, hogy még választható vizsgálatként sem ajánlották fel, pedig van olyan gyakori, mint a Down.
Nálatok már biztos ez a diagnózis?
SZűrhető előre a következő baba tervezésekor, ha sajnos már született beteg baba. Érdekes, hogy mennyire sokan hordozzák ezt a gént.
Én is ismerek egy 3-as típusú kisfiút, 10 év körül van most, mikor pár éve legutóbb láttam, akkor segédeszközzel közlekedett. Sajnos nem gyógyítható.
Minden jót kívánok Nektek!
További ajánlott fórumok:
- Segítség, P2 a szűrés eredményem, candida gyanús vagyok...
- Hol végeznek H1N1 szűrést?
- Hogyan élted túl életed első pár nőgyógyászati szűrését? Tapasztalatok?
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- A Down-kór terhesség alatti szűrése
- Vastagbélrák szűrésre hova kell menni, hol foglalkoznak vele?