Sikerülni fog


Bölcs mondás, hogy minden a fejben dől el, és szerintem nagyon is igaz. A fogyókúra szót nem szeretem, hisz ez egy időszakot takar, ami előbb-utóbb véget ér.

Sokkal szimpatikusabb az életmódváltás, bár sok erő és elszántság kell hozzá. Ebben a cikkben evvel a témával szeretnék foglalkozni, mert sok ember küzd súlyproblémákkal.

Sikerülni fog

Négy hónapja nagy elhatározásra jutottam. Elegem volt a kövérségből, az ebből akadó sok kellemetlenségről. Sok kis dolog, ami apró tüskeként megsebzi az embert. Elég csak az önbizalomhiányra gondolni arra, hogy nem éreztem nőnek magam. Sőt már nem mertem az emberek szemébe nézni sem. Irtó rossz volt.

Sok fogyókúrás csodaszerről lehet hallani lépten-nyomon a reklámokban, de én ezt egy nagy átverésnek érzem. Az elkeseredett emberek sok tízezer forintot hagyhatnak a patikákban, de megéri ez? Tényleg le lehet fogyni attól, hogy az ember bekap pár gyógyszert? Ha igaz lenne, nem lenne ilyen sok kövér ember.

Már az iskolában is tanuljuk, hogy az egészséges élet alapja az ésszerű táplálkozás és a testmozgás. Számomra is nyilvánvaló volt, hogy ezt kell tennem ezentúl. Elhagytam a kenyeret, péksütiket, a tésztaételeket és minden nap Norbi tornázok. Érdekes, hogy amíg zabáltam, szinte folyamatosan tudtam volna enni egész nap, mert mindig éhes voltam. Ennek nagyon egyszerű magyarázata van. Ezek az ételek hirtelen megemelik a vércukorszintet, majd kis idő múlva, mikor lemegy, ismét előjön a farkasétvágy.

Érdekes módon nem is hiányoznak az édességek, egyszerűen figyelmen kívül hagyom őket. Rájuk sem nézek bevásárlások alatt. Igaz már elegem van a főzelékekből, a joghurtokból is besokalltam a négy hónap alatt. Most éppen banánt szoktam enni, vagy egy müzliszeletet (szigorúan egyet és azt sem minden nap) ha rámjön a nasizhatnék inkább, vagy iszok valamit. A régi kajamennyiségem felét eszem és minden nap mozgok. Biciklivel közlekedek autó helyett.

Persze vannak mélypontok, amikor nincs kedvem elkezdeni a tornát. De erőt veszek magamon, hisz tudom, ha lazsálnék, akkor abbahagynám végleg.

Eddig tíz kiló ment le a négy hónap alatt, elég érdekes eloszlásban. Első hónapban 3, másodikban 5, a harmadik-negyedikben 1-1 kg. Ez utóbbi eléggé idegölő volt. Mikor hetekig nincs változás, akkor sokszor kétségbeesek, hogy mit nem csinálok jól.

De eszemben sincs feladni, mert én is jó nő akarok lenni. Aki bátran néz mások szemébe és büszke magára. Remélem sok kitartással sikerülni fog ez.
Írta: Bajaikriszta, 2010. július 22. 10:08
Fórumozz a témáról: Sikerülni fog fórum (eddig 8 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook