Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sertéshús tekercsek grillezett paprikával recept

Sertéshús tekercsek grillezett paprikával recept

A Sertéshús tekercsek grillezett paprikával hozzávalói:
185 ml marhahúsleves,
2 teáskanál szójaszósz,
2 evőkanál vörösbor,
2 teáskanál magos mustár,
2 teáskanál kukoricaliszt

1 piros húsú paprika,
4 × 150 g sovány sertéscombszelet,
90 g ricotta,
2 újhagyma finomra vágva,
1 gerezd fokhagyma összezúzva,
75 g rukolasaláta,
5 kis szelet sovány prosciutto (kb. 35 g),
főzéshez használatos olajspray.


A Sertéshús tekercsek grillezett paprikával elkészítési módja:
A szósz elkészítéséhez tegyük a marhahúslevest, szójaszószt, vörösbort és mustárt egy edénybe. Keverjük el a kukoricalisztet 1 evőkanál liszttel, és adjuk a többi hozzávalóhoz. Kevergessük, amíg fel nem forr. Negyedeljük a paprikát, távolítsuk el a magokat és ereket. Grillezzük a paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik és fekete lesz. Tegyünk rá nedves konyharuhát, majd amikor kissé kihűlt, hámozzuk meg, a húsát vágjuk vékony csíkokra. Verjük ki mindegyik hússzeletet vékony lapokra. Keverjük össze a ricottát, hagymát, fokhagymát egy tálban, majd egyforma adagokat tegyünk mindegyik hússzeletre. A tetejére tegyük a rukolasalátát és a prosciuttót. Tegyük a paprika negyedét a hússzelet egyik végére, és tekerjük fel a szeleteket. Kössük össze zsineggel vagy szúrjuk át fogpiszkálóval. Permetezzünk olajat egy teflonserpenyőbe, és közepes lángon süssük a sertéshústekercseket 5 percig, vagy amíg jól megbarnulnak. Adjuk hozzá a szószt, és lassú tűzön főzzük 10-15 percig, vagy amíg a hústekercsek átfőnek. Távolítsuk el a zsineget (fogpiszkálókat). Szeleteljük fel, és a szósszal együtt kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A sertéshús tekercsek grillezett paprikával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook