Sertéshús (beszélgetős fórum)
Hm...akor sokkal jobb is. Ajánlanám itthon, de gondolom elég drága, mert bár nem nzegetem az áruházak húsosztályát, de prospektusokban nem nagyon hírdetik.
Én magam is meglepődtem, miközben egy dietetikai könyvet olvastam, hogy mennyi zsír van a disznó egyes részeiben és szerveiben. Elrettentőek a számok.:/
Mivel kedvelitek a sertéshúst, lenne egy kérdésem. Lehet higy nem megválaszolható, de érdekelne, ha mégis.:)
Mangalicának mennyire más ízű a húsa?
Nem vettem bántásnak, és nem is haragszom...csak nem akartam folytatni....nem szeretem ha rám akarnak erőszakolni valamit...én se teszem senkivel;) Nincs harag, ne gondold....más véleményen vagyunk, ennyi!!:D
Én eszem a fini kis sertéshusijaimat...te pedig amit TE szeretsz:)))
BÉKE!!:D
Olvasni ilyen tapasztalatokat. Ha valaki nem eszik húst, nagyon fontos, hogy a fehérjét máshonnan pótolja, különben leépül a szervezete. A fehérjéknek is több fajtája van.
Meg hallottam már azt is, hogy a vércsoport is befolyásolja, hogy mit szabad ennie valakinek.
Minden esetre szerintem az a legfontosabb, hogy változatos legyen az étkezés. Ha valaki úgy dönt, hogy eszik, és jól érzi magát, akkor egyen, ha nem, és úgy érzi jól magát, akkor ne egyen. Nem vagyunk egyformák, és ettől szép az egész.
Zöldségekkel töltött sertésdagadót készítettél már? Fincsi és egyszerű. Leírhatom, ha kéred!
Tudom, hogy a vegi dolgokról már nem beszélünk, de le kell írnom a saját tapasztalataimat. A fiam 16 éves korában bejelentette, hogy többé nem eszik húst. Nagyon komolyan be is tartotta ő is és én is tiszteletben tartottam e döntését. 6 évig csinálta, mígnem beteg lett. Ez a betegség lassan alakult ki, de ijesztő módon. Nyirokcsomói megduzzadtak, ettől megijedt, orvostól orvosig járt. Az immunrendszere legyengült. Bár nagyon változatosan ette a zöldségféleségeket, rengeteg receptet megtanultam miatta. Orvosi javaslatra újból húsevő lett. Lassan kezdett egészségessé válni. Azóta eltelt 14 év és a fiamnak kutya baja.Lehet, hogy ez is személyektől is függ. Sportos, egészséges és vidám ember.Teljesen biztos, hogy neki nem tett jót a vegi étrend.
ez se rossz...ez se rossz:PPP
Nyamika:D
MÓKICA
bocsi, elírtalak!
Mókics, figyelmedbe ajánlom a búboshúst.
Most vittem fel.
Kérlek Venes hagyjuk ezt most itt abba...
Én itt receptreket gyűjtök, nem vitatkozni szeretnék....
Én se fogok átmenni a vegetáriánus topicba hadakozni veled, hogy miért nem eszel húst....stb...
Csak légy szives ne folytassuk....KÖSZÖNÖM!
Persze, hogy méreg a cukor is.:) Nem is fogyasztok és nem veszek olyan terméket ami tartalmaz.:)
Asszem a cukor olvasata végett helyesbítenem kell az írottaimat, van nagyobb méreg a sertéshúsnál és ez pedig a cukor. Sertéshús sem úgy méreg, hogy eszed és beteg leszel, vagyis nem jobban, mint más hús pl. De az tény, hogy túl sok betegség forrása ez a húsféleség, kiugróan több, mint más táplálékunk.
Kevesebb szennyeőanyag van némileg bennük, mert az állatokat még a szutykos levegő is éri és mellette meg mocskokkal etetik, aztán a húsukat kezelik.
Gabonákról annyit, hogy soknak olyan a ,,fedőfala", hogy a levegőből nem tud belehatolni káros anyag, pesrsze a talaj még mindig ott van, de ez már jó.
Zöldséget, gyümölcsöt én igyekszek piacon beszerezni, meg itthon a kertből, mert sajnos azokat is már kezelik, a házitermelők nem injekciózzák legalább utólag.
Én bocsánat, ha a hozzászólásom ilyet váltott ki belőled.
Egyébként a házi sertássel nincs gond, vagyis az egészségesebb, mint amit vágóhídról hozznak, supermarketekbe. Kérdésem: Miért kezelik már a sima pl. tarját is és miért adagolnak bele szójaszármazákot? Sima szép tarja hús(szeretek vele dolgozni, csak enni nem eszem:)), minek egy: elrontani, kettő: mégjobban mérgezni. Minek annyi tartósítószer az ételekbe, sima húsokba is. Nagyapáink (meg a családom is itthon, régen), csak simán lesózta. Semmi gond nem volt vele.
Ha nem akarod, h zavarjon még jól jöhet :-)
Egy másikat fel is töltöttem: sertéskaraj hagymaszósszal, ha jól láttam ilyen nem volt még.
Na ez nekem jó lenne, de a párom nem eszi meg a paprikát:(
Ha meglátja, hogy lecsót csinálok kifut a konyhából:))
Szívesen.
A múltkor meg kotyvasztottam:
combból csináltam pörit, volt egy kis maradék lecsóm, főztem ki rizst és ezt mind összekevertem amolyan egyedi rizottónak
Hajaj, ez is nagyon jól hangik ám;)
Köszike...
Megfogom próbálni ...tetszik :)
Lehet van hasonló már a receptek között, mindent nem bírtam végignézni:
serpenyőben ízesítem az olajat mikor milyen fűszerrel (gyrosos, mustáros-borsos, olaszos..) és ebben kicsit átsütöm a karajszeleteket. Héjában főtt krumplit beleszelek egy tepsi, rá hagyma (ha szeretitek), husi, hagyma, majd jól nyakonöntöm a megmaradt olajjal elkevert tejföllel. Néha pörit csinálok a kararcsíkokból, borsosan, fokhagymásan és azt teszem a krumplira. Mi nagyon szeretjük.
akkor küld el ezezeke nekem a mail cimemre, ha nem nagy fáradság:))
vagy csak itt priviben:)
Köszönöm előre is!
anita_sch@citromail.hu
csók:P-
váljék egészségetekre :-))
majd még gondolkozom miket szoktam, csak annyi recept van már fenn és hasonlókat csinálok, csak kisebb változtatással,ilyen pl. a dubarry szelet, ami karfiolos, szóval én picit máshogy főzöm, de nem akarom feltenni az én verziómat is, mert mér legyen 25 szinte ugyanabból
Na akkor az lesz a következő amit kipróbálok :P
Vannak még tutkó recijeid?:)
Pusza
ui. ja , megkajáltunk a párommal! Neki is nagyon izlett!;)
Köszi mégegyszer!
Beteszem a kedvencek közé ezt is;))