Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Scharlotte - Túróbomba recept

Scharlotte - Túróbomba recept

A Scharlotte - Túróbomba hozzávalói:
Krém:

I./ 2 cs. tejszínhab pótló por + 3 dl tej
vagy
2 dl tejszín
vagy
2 dl HULALA

II./ 450 g tejföl
1 citrom lereszelt héja,kevés leve
4 ek. cukor
25 dkg túró
1 cs. Horváth Rozi zselatin

Bolti piskótatekercs
Lekvár


A Scharlotte - Túróbomba elkészítési módja:
A piskótatekercset megkenjük a lekvárral,majd vékony szeletekre vágjuk. A folpack-kal kibélelt kerek jénai alját,oldalát kirakjuk a piskótaszeletekkel.Hűtőbe rakjuk. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük,felforraljuk,majd hagyjuk hűlni. Közben a krémhez habbá verjük a tejszínhabot. A tejfölt,a citromhéjat,a túrót és a cukrot összekeverjük.A kissé kihűlt zselatint majd ehhez öntjük.Ezután a tejszínhabot is lazán beleforgathatjuk. Kivesszük a hűtőből a jénait és beleöntjük a krémet. A krém tetejét is kirakjuk piskótatekerccsel-ha kiborítjuk majd ez lesz az alja a tortának.(Ami a tetejétől körben túllóg,azt le szoktam vágni) Fóliával letakarjuk és a hűtőbe rakjuk legalább 4 órára.

Hulala-val tartósabb habot kapunk,de fontos,hogy hidegen verjük föl.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A scharlotte - túróbomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook