Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Savanyú csirkezúza recept

Savanyú csirkezúza recept

Elkészítési idő 60 perc

A Savanyú csirkezúza hozzávalói:
1 kg csirkezúza (tisztítva, kisebb darabokra vágva)
1 csemegeuborka(vagy pepperoni vagy bármilyen más savanyúság)maradék leve
10 dkg kockázott kolozsvári szalonna(alias bacon)vagy füstölt szalonna
1 fej hagyma
20 dkg gomba (elhagyható)
1/2 üveg csemegeuborka
3 dl tejszín
kevés liszt
2-3 babérlevél
2-3 borókabogyó
bors
szerecsendió


A Savanyú csirkezúza elkészítési módja:
A kiolvasztott szalonnán megfuttatom az apróra vágott hagymát, átpirítom rajta a zúzát és a gombát, és hozzáteszem a csíkokra vágott uborkát, és fölöntöm a savanyúság levével. Megy bele a babér, boróka, őrölt bors, szerecsendió, ha kell só. Lassú tűzön párolom, ha puha, behabarom a kevés liszttel elkevert tejszínnel (lehet tejföl is, persze), átrottyantom, és kész. Ha van, nagyon jót tesz neki egy nagy csokor vágott petrezselyem a végén.

Mi knédlivel ettük, de szerintem rizzsel vagy nokedlivel is finom...


Kategória: Húsételek receptjei


A savanyú csirkezúza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook