Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés tekercs új recept

Csokoládés tekercs új recept

A Csokoládés tekercs új hozzávalói:
6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg kakaó

A csokoládékrémhez
3 dl tejszín
7,5 dkg reszelt fehér csokoládé
2,5 dkg porcukor


A Csokoládés tekercs új elkészítési módja:
A tojássárgákat 10 dkg cukorral felverjük, aztán hozzáadjuk a kakaót, és azzal is jól összekeverjük. A maradék porcukrot fokozatosan a tojásfehérjéhez adagolva kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a kakaós masszába. A tésztát négyszögletes, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10 percig forró sütőben sütjük. Kivesszük a sütőből, nedves ruhát terítünk rá, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A krémhez a tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a csokoládét. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet, aztán a sütőpapírról fokozatosan leválasztva újra feltekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor egy kis por cukrot szórunk rá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés tekercs új elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook