Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajttekercs snidlingesen recept

Sajttekercs snidlingesen recept

Elkészítési idő 40 perc

A Sajttekercs snidlingesen hozzávalói:
19 dkg trappista sajt
2 cs. snidling és zöldfűszer
1-1 sárga és zöld húsú paprika
2 csipet szerecsendió
2,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
30 dkg krémsajt
4 tojás


A Sajttekercs snidlingesen elkészítési módja:
A sajtot lereszeljük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A vajban világosra pirítjuk a liszttel. Felöntjük a tejjel, hozzáadunk 15 dkg reszelt sajtot, és megolvasztjuk. Beledolgozzuk a tojássárgákat, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és hagyjuk kissé kihűlni. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a masszába forgatjuk. A tepsibe simítjuk és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Kissé kihűtjük. Amíg sül, a paprikát megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk. A krémsajtot a paprikával, a snidlinggel elkeverjük, és sózzuk, borsozzuk. A masszát a sült sajtra kenjük és a sütőpapírral feltekerjük. A tekercsre szórjuk a maradék reszelt sajtot, és grillben vagy sütőben addig sütjük, amíg a sajt kissé megbarnul.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajttekercs snidlingesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook