Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos, gombás galuska recept

Sajtos, gombás galuska recept

A Sajtos, gombás galuska hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
20 dkg erdei csiperke (vagy tetszőleges más gomba)
40 dkg liszt
2 db tojás
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vágott kakukkfű
1 teáskanál vágott petrezselyem
2 dl tejföl
2 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt


A Sajtos, gombás galuska elkészítési módja:
Nagy lábosban vizet forralunk a galuskafőzéshez. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. Elkészítés: A lisztet simára keverjük a tojássokkal, egy csipet sóval és annyi vízzel, hogy galuska sűrűségű (nem túl folyékony) masszát kapjunk. A forró, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, lemossuk, lecsepegtetjük. Ha van rá lehetőség, lehet tenni a tésztába szárított, őrölt gombát is, hogy még ízletesebb legyen. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a gombát, és erős tűzön 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és az összevágott fűszerekkel is megszórjuk. Rövid ideig összepirítjuk, és a tűzről levéve összekeverjük a galuskával, meg a tejföllel. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy hőálló tálat, beletesszük a galuskát, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben pirosra sütjük. Amikor szép a teteje, kivesszük és tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos, gombás galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook