Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával recept

Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával recept

A Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával hozzávalói:
4 csirkemellfilé
5 dkg trappista jellegű sajt

bors
borsikafű
1/2 fej lilahagyma
1 kg újburgonya
olaj


A Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával elkészítési módja:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük. Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát. Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva. A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre. Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos csirkemell pirított steakburgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook