Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sajtkrémes salátatekercs recept

Sajtkrémes salátatekercs recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 230 kcal

A Sajtkrémes salátatekercs hozzávalói:
20dkg juh vagy kecskesajt
3/4 dl tejföl

ecet (lehet borecet at édesebb)
fehérbors
2 evőkanál citromlé
8 nagy,ép salátalevél
1 fej vöröshagyma vagy lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
citromszeletek
petrezselyemzöld


A Sajtkrémes salátatekercs elkészítési módja:
A sajtot a krumplinyomón áttörjük, és összedolgozzuk a tejföllel,majd tetszés szerint sóval,őröltborssal,citromlével ízesítjük. A kiválasztott ép salátaleveleket alaposan megmossuk és lerázzuk róla a vizet. Két-két levelet egymásrafektetünk,megkenjük sajtkrémmel,feltekerjük, és kb.15 percre hideg helyre tesszük. Közben a megtisztított hagymát felkockázzuk. Az öntethez az ecetet a sóval és az őröltborssal fűszerezzük,elvegyítjük az olajjal,végül hozzáadjuk a felaprított hagymát. A sajtkrémes tekercseket éles késsel felszeleteljük,meglocsoljuk az öntettel,végül citromszeletekkel és petrezselyemzölddel díszítjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sajtkrémes salátatekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook