Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Rukkolás-baconos rántotta recept

Rukkolás-baconos rántotta recept

Elkészítési idő 5 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Rukkolás-baconos rántotta hozzávalói:
6 db tojás
6 szelet bacon
2 maréknyi rukkola
50 g vaj
75 ml főzőtejszín vagy tejföl


A Rukkolás-baconos rántotta elkészítési módja:
Egy vastag falú serpenyőben a vaj felét felolvasztjuk, beledobjuk a csíkokra vágott bacont, enyhén megpirítjuk. A tojásokat lazán felverjük, beleöntjük a serpenyőbe és hozzáadjuk a maradék vajat. Folyamatosan keverjük és mikor a tojás elkezd összeállni, levesszük a tűzről. Továbbra is keverjük, amikor elértük a kívánt állagot, belecsorgatjuk a tejszínt (ez ugyanis megállítja a tojás továbbsülését), a legvégén pedig az alaposan megmosott rukkolát is hozzáadjuk. Azonnal tálaljuk egy szelet rozskenyér kíséretében.

Pompás reggeli vasárnapra


Kategória: Tojásételek receptjei


A rukkolás-baconos rántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook