Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkecombok zöldségágyon recept

Csirkecombok zöldségágyon recept

Elkészítési idő 100 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkecombok zöldségágyon hozzávalói:
4 egész csirkecomb
15 dkg koktélparadicsom
1 db kisebb cukkini
2 szál sárgarépa
2 db lilahagyma
1 fej fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 tk. bazsalikom
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Csirkecombok zöldségágyon elkészítési módja:
Az olívaolajat elkevertem a sóval, borssal, bazsalikommal. A megtisztogatott, megmosott, leszárított csirkecombokat jól bekentem vele. Lefedve legalább fél órára a hűtőbe tettem (akár egy éjszakán át is pácolhatjuk). A bepácolt combokat tűzálló tálba vagy tepsibe rendeztem a bőrös oldalukkal felfelé. Melléjük raktam a felszeletelt lilahagymát, a kettévágott fokhagymafejet, a felkarikázott sárgarépát, cukkinit, koktélparadicsomokat (ezeket egészben hagytam), majd lelocsoltam a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, lefóliázva sütöttem kb. 25 percig, majd a húsokat megfordítottam. Meglocsoltam őket és még 25–30 percig sütöttem. A sütési idő vége felé a fóliát levettem róla, a combokat visszafordítottam és ropogósra sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkecombok zöldségágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook