Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Rokfortos almás-diós saláta recept

Rokfortos almás-diós saláta recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Rokfortos almás-diós saláta hozzávalói:
4 személyre:
1 kávéskanál sherry-ecet (én sima ecettel csinálom)
2 kávéskanál dijoni mustár
tengeri só és őrölt fekete bors
1/2 deci + 1 evőkanál extraszűz olívaolaj

A salátához:
25 dkg darabokra tépett zöldsaláta (bármi lehet: fodros saláta, ruccola, madársaláta)
1 megházomott savanykás alma kockákra vágva
6 dkg megpirított dió
9 dkg rokfort sajt


A Rokfortos almás-diós saláta elkészítési módja:
Az ecetet és a mustárt egy nagy tálba teszem, hozzáadok csipetnyi sót és borst, majd kézi habverővel összekeverem (nem kell megijedni, elég kevésnek tűnik). Lassan hozzáadom az olívaolajat és az öntetet addig keverem, amíg az olaj egyenletesen el nem oszlik benne. Az öntetbe forgatom a salátaleveleket, az almát és a diót, ha mindegyik darabkát jól bevonta, rámorzsolom a rokfortot. Tetszés szerint lehet + sóval, borssal ízesíteni és azonnal tálalni.

Nagyon finom és inkább a különféle saláták íze + a sajt (bár nem muszáj rokfort) íze ami kihozza az egészből a keveréket. Lehet variálni is a salátákat, én általánban ruccolával + madársalátával készítem.
Jó étvágyat!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A rokfortos almás-diós saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook