Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Almás káposzta saláta recept

Almás káposzta saláta recept

Az Almás káposzta saláta hozzávalói:
1 kg fejes káposzta
3 közepes alma
1 fej hagyma
2,5 dl víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 tk egész köménymag

pár csepp folyékony édesítőszer.


Az Almás káposzta saláta elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és vékony karikákra szeljük, a káposztát megtisztítjuk, megmossuk legyaluljuk, egy nagy lábasba tesszük és megsózzuk. Hozzáadjuk a hagymaszeleteket és a vizet, majd fedő nélkül, nagy lángon kb. 7 percig, kevergetve pároljuk. Egy kis lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és állandó keverés mellett világos rántást készítünk; a rántást és a köménymagot a káposztához keverjük, s további 5 percig pároljuk. Ha a káposzta megpuhult, lehúzzuk az edényt a tűzről, és hozzákeverjük az almagerezdeket, végül sóval és az édesítőszerrel ízesítjük, majd forrón tálaljuk. Remek köret mindenféle sült hús mellé.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az almás káposzta saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook