Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Rókagombás cukkini recept

Rókagombás cukkini recept

A Rókagombás cukkini hozzávalói:
2 nagy maréknyi rókagomba
8 bébi cukkini
5 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, préselve
3 ek citrom friss leve
1-2 marék friss bazsalikom levél
Só, bors


A Rókagombás cukkini elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kézzel kettétörjük. A cukkinikat 3-4 szeletre vágjuk (nem kell a végüket levágni). Egy üvegtálban összekeverjük a zöldségeket 4 ek olívaolajjal, és 1-2 csipetnyi sóval. Egy serpenyőt felmelegítünk. Amikor forró, beleöntjük a cukkini szeleteket és gomba darabokat. Szép barnára sütjük (ez kb 7-8 perc), lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a citromlevet és a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás előtt leöntjük a maradék olívaolajjal és megszórjuk a bazsalikom levelekkel

Tálaljuk köretként sült húsok mellé – különösen finom grillezett húsokkal.
Elő-vagy főételként is fogyaszthatjuk pirítóssal.
Ideális méregtelenítés, diétázás, fogyókúra alatt, továbbá vegán, vegetáriánus és egészséges étrendbe is remekül passzol.
A rókagombás cukkini nem csupán egészséges, de nagyon finom nyárias étel. A fenti recept 2 főre bőven elég.


Kategória: Köretek receptjei


A rókagombás cukkini elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook