Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Chilis bab (Vega) recept

Chilis bab (Vega) recept

A Chilis bab (Vega) hozzávalói:
20 dkg szárazbab (vörös- vagy vesebab, esetleg tarkabab)
15 dkg konzerv kukorica
15 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 dkg sűrített paradicsom
1 tasak chilis bab alap
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál chilikrém, vagy Erős Pista
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál cukor
só, őrölt bors, 2-3 ágacska kakukkfű, néhány bazsalikomlevél


A Chilis bab (Vega) elkészítési módja:
A babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, valamint az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, a chilikrémet / Erős Pistát, cukrot, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor beleöntjük a chili alapot, a leszűrt babot, valamint a kukoricát. Annyi vízzel hígítjuk, hogy mártás sűrűségű legyen, és az egészet jól összeforraljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A chilis bab (vega) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook