Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Réteges csokoládékrém recept

Réteges csokoládékrém recept

A Réteges csokoládékrém hozzávalói:
20 dkg étcsokoládé
4 tojás
1 csomag babapiskóta
2-3 evőkanál rum
tejszínhab, csokoládédara


A Réteges csokoládékrém elkészítési módja:
Gőz fölött megolvasztom az étcsokoládét. Szétválasztom a tojásokat. Ha a csokoládé felolvadt, átöntöm egy keverőtálba, habverővel elkeverem 1 dl vízzel, majd hozzákeverem a tojássárgájákat. A babapiskótát mozsárban apróra töröm, majd ráöntöm a rumot, s összekeverem. A tojásfehérjéket felverem és a hab negyed részét elkeverem az olvasztott csokoládéval. Ha elvegyült, a hab többi részét óvatosan hozzákeverem. Fagylaltos kelyhekbe rumos kekszmorzsát szórok, rákanalazok egy réteg krémet, majd újabb keksz réteg, újabb krém, és így tovább. Az utolsó réteg csokoládékrém legyen. A tetejére tejszínhab, díszítésként csokoládédara kerül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A réteges csokoládékrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook