Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Lecsós ponty csuszatésztával recept

Lecsós ponty csuszatésztával recept

A Lecsós ponty csuszatésztával hozzávalói:
80 dkg pontyszelet
2 evőkanál liszt
só, bors, olaj
25 dkg gomba
2 zöldpaprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál Piros Arany
1 evőkanál Gulyáskrém
1 doboz hámozott paradicsomkonzerv
5 dl tejföl
30 dkg csuszatészta


A Lecsós ponty csuszatésztával elkészítési módja:
A gombát szeletekre vágom, a zöldpaprikákat kicsumázom, kimagozom, 0,5 cm-es csíkokra szeletelem. A pontyszeletek húsát 2 cm-es darabokra kockázom. A lisztet összekeverem sóval, őrölt borssal, meghintem vele a pontyot. Egy nagyobb lábosban megmelegítek 4 evőkanál olajat, és pár perc alatt omlósra sütöm a halat. A megtisztított hagymákat apróbb darabokra vágva, a felcsíkozott a szalonnával késes robotgépbe teszem, s megdarálom őket. Kiszedem a megsült halkockákat. A lábosba teszem a hagymás pépet, és átpárolom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a piros aranyat, a gulyáskrémet, és beleöntöm a paradicsomokat. Hozzáteszem a gombaszeleteket, a paprikacsíkokat, majd visszateszem mérsékelt tűzre. Lefedem, és néha megkevergetve, összepuhítom. Enyhén olajos, kissé sós vízben kifőzöm a csuszatésztát, leszűröm, és beleborítom egy alkalmas méretű jénaiba. Rálöttyintek kevés olajat, s összeforgatom vele. A gombás lecsót összeforralom a megsütött pontydarabkákkal és 4 dl tejföllel. A meleg csuszatésztához hozzákeverem a ponty negyedét, ráhalmozom a többit, és a tetejére teszem a mikróban meglangyosított maradék tejfölt.


Kategória: Halas ételek receptjei


A lecsós ponty csuszatésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook