Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Répatorta olívaolajjal recept

Répatorta olívaolajjal recept

A Répatorta olívaolajjal hozzávalói:
A tésztához:
1,5 dl olívaolaj
4 egész tojás
15 dkg barnacukor
20 dkg tisztított, darált mandula
10 dkg durvára darált dió
fél citrom leve és héja

30 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 teáskanál szódabikarbóna
A mázhoz:
25 dkg natúr krémsajt
porcukor
citromlé


A Répatorta olívaolajjal elkészítési módja:
A tésztához az olívaolajat és a tojásokat kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük tovább, amíg feloldódik. Hozzáreszeljük a citromhéjat, belecsavarjuk a citromlevet, csipetnyi sót is szórunk bele, és elkeverjük benne a reszelt sárgarépát. A dió-mandula keverékben elvegyítjük a szódabikarbónát, majd a tojásos keverékhez vegyítjük. Egy 22 cm-es, sütőpapírral kibélelt, csatos tortaformába öntjük a tésztát. Körülbelül 170 Celsius-fokos sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva kisebbre állítjuk a hőfokot, és még körülbelül 50 percig sütjük a tortát. Tűpróbát kell alkalmazni, mert aránylag vastag a tészta ebben a kicsi formában. 10 percig még a formában hagyjuk hűlni a tésztát, majd leszedjük róla a forma peremét. Hagyjuk jól kihűlni, és csak másnap vágjuk meg. (A torta a fagyasztást is jól bírja.) A mázhoz a krémsajtot ízlés szerinti porcukorral és pár csepp citrommal simára keverjük, majd bekenjük vele az egész tortát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répatorta olívaolajjal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook