Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rendőri büntetés jogtalanul fórum

Rendőri büntetés jogtalanul (beszélgetős fórum)


30. Borian (válaszként erre: 28. - Panna.33)
márc. 3. 05:00
OK, jár a pénzbüntetés, figyelmeztetés, akár pontlevonás, de vitatott esetben jogsit bevonni? Az sokkal nagyobb kellemetlenség lehet. Szintén az ügyvéd ismerős esete, egy pozitívan végződő ügy, amikor bizonyítani tudták, hogy az ügyfele nem volt hibás, de a 3 hónap alatt, míg ez lezajlott, nem tudott dolgozni. Futár volt. Szerencsére megítélték neki, hogy térítést kap 3 havi munkabérre, de mi van, ha nem sikerül bizonyítani?
29. Panna.33 (válaszként erre: 27. - ,zumba)
márc. 2. 17:27
Ahogy a Stop táblánál sem állnak meg, pláne nem engedik át a gyalogost a kijelölt gyalogátkelőhelyen.Engem is volt már, hogy majdnem elütöttek a zebrán.
28. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Kittl)
márc. 2. 17:25

Igen, komoly. Egyébként nem véletlenül van egy figyelő, aki azt nézi, hogy ki nem hasznalja az irányjelzőt. Ha kanyarodás után (közben) kapcsolja valaki, az nem igazán elég. Célszerű nyilván a rendőrségnek ilyenkor kamerát használni a kérdéses esetek elkerülése végett, de nem kötelező.

A helyszínen vitatkozni sem fognak, mert minek, leírják a feljelentésben a mondandójukat.

A helyszíni bírság a szabálysértesi törvény alapján az irányjelzés elmulasztása miatt 13000 Ft, a fix bírságoknak, mit pl. ez is, feljelentés esetén a dupláját kell kiszabni a szabálysértési eljárás során.

Helyszíni bírság esetén csekket adnak, vagy ha van a helyszínen terminál, lehet kártyával is fizetni.

Jelen esetben, ha a körforgalom elhagyása előtt használtál irányjelzőt, kérj meghallgatást, egyébként meghallgatás nélkül is ki lehet szabni a bírságot a határozatban.

A szabálysértési határozat meghozatala előtt kötelező ellenőrizni az eljárás alá vont személy szabalysértési előéletét, ezen nem kell csodálkozni.

27. ,zumba
márc. 2. 16:55
Napi tapasztalat: sok körfogalomból kihajtó járművezető nem jelzi a szándékát, nem használja az irányjelzőt. Igaz ő tudja merre hajt tovább, a többi autós meg nem érdekli.
26. kittl (válaszként erre: 25. - Utolsó betyár)
márc. 2. 14:01
VOLT MÄR EBBEN IS RESZEM; MARMINT ZSEBRE BIRSAGOLASBAN
25. Utolsó betyár (válaszként erre: 22. - Birebora)
márc. 2. 12:50

Helyszíni bírság a neve, de nem kell ott egy fillért sem fizetni. Kap a szabálysértő egy csekket bizonyos összegről, amit 30 napon belül kell befizetnie.

Amennyiben a rendőr a helyszínen bármilyen összeget is elfogad, azt úgy nevezik, hogy zsebre bírság, ami már bűncselekmény a rendőrök részéről.

24. katt2 (válaszként erre: 20. - Enissa)
márc. 2. 12:00

Azért vannak heppienddel végződött esetek.


A fiam vett egy vadiúj i4-es BMW-t az ősz folyamán. Elhozta a szalonból, egy óra múlva( ! ) valahol a forgalomban belement egy rendőrautó. Nem használt megkülönbztető jelzést, csak utólag tette ki a kék fényt. Csak úgy bevágott a forgalomba. Volt egy tanu is, jegyzőkönyv, a rendör gyermek elismerte a felelősséget, aztán amikor kivizsgálás volt, akkor mindent letagadott. Persze, a fiamat hozták ki felelősnek. Közben a Katonai Ügyészség elkezdte vizsgálni az esetet. A fiam ellentmondással élt ( vagy ez a másodfok? ), erről a fórumról visszadobták elsőfokra, hogy valami bizonyítékot is csatoljanak, mert a semmi nem állja meg a helyét. A vége az lett, hogy a rendőr a felelős, mert még a rendőrautó sem mehet be úgy a forgalomba, hogy körül sem néz. Aztán a fiam megkapta a biztosítótól, hogy 100%-ban kifizetik a kárt. A karosszériás azt mondta, hogy olyat még nem látott, hogy a rendőrt hozták volna ki felelősnek. Szóval, csoda történt. A BMW javítás kb. 4,5 milla volt. ( Egy lámpa 1,2 milla. ) A rendőrautó egy skoda volt, eltűnt a fél eleje. Kétmilliót az is kóstál. Ami még megdöbbentő, hogy a rendőrség az autóira nem köt cascót. Így a rendőrgyermeknek kell ezt pénzt kifizetnie. Azért én egy 22 év körüli gyermekre nem bíznék rá egy rendőrautót. Legfeljebb az alkalmankénti lemosását...

23. Bichi
márc. 2. 11:42

A helyszini bírság már rég csak a nevében az, már rendőrnél nem tudsz fizetni, csak elfogadni az általa kiállított bűntetést.

Mondjuk egy "nem indexelésért" nem vonhatnak be jogosítványt...

Nem fogadnám el a büntetést, még akkor sem, ha pont nem hiányozna a jogsim 1 hónapig, ez elvi kérdés...

22. birebora (válaszként erre: 16. - Utolsó betyár)
márc. 2. 10:58

"bírság legyen"

Marha jó. És kiteszi zsebre ha a helyszinen kifizeti az autós? Leadják nap végén az eligazitónak vagy bárkinek és osztoznak? Vagy hová megy? Ezért dicséretet kapnak mert ezek szerint "elvárás"?

21. Enissa (válaszként erre: 20. - Enissa)
márc. 2. 10:46

" A pasinak egy csomó költsége, és talán annál is több idegessége lett."

Lefelejtettem, a bíróság, is a rendőrének adott igazat, tehát a bíróságon is a vezető jött ki vesztesen.

20. Enissa (válaszként erre: 1. - Kittl)
márc. 2. 10:42

Pont ilyen esetről telefonált talán 2 hete Somos Andrásnak, egy férfi.

Nem figyeltem az eset hol történt, a betelefonáló elmondta ment ki a körforgalomból látta ott áll EGY rendőr.

Majd y méterrel odébb lemeszelték, hogy nem jelzett a körforgalomból kihajtás közben. Mondta neki a rendőr, hogy kifizeti helyszínen? Mondta a pasi nem, mert ő jelzett. Kéri küldjék ki indoklással. Kérése teljesült, elmondta akkor is, hogy ő jelzett. Nem szaporítom a betűket, a vége az lett, hogy hiába volt 1 állítás, e tagadás, a rendőr jött ki az ügyből győztesen.

Somos, aki jogász, azt mondta, vannak furcsa és érthetetlen helyzetek, legjobb ilyenkor a helyszíni bírságot elfogadni, mert a sapka esete, ha van rajtad azért kap, ha nincs akkor meg azért. A pasinak egy csomó költsége, és talán annál is több idegessége lett.

Mérgében azt mondta, innentől lesz neki 2 kamerája, egy a műszerfalat veszi, egy pedig a kinti közlekedést.

Tehát, ha nem akarsz magadnak még több problémát, nyeld le a békát és fizesd ki, Neked nem lehet igazad, nem tudod bizonyítani, főleg az esetedben ketten vannak ellened!

Te is tegyél be kamerát, meg mindenki, hogy tudja bizonyítani az igazát.

Ilyen az igazságszolgáltatás, ez a nagy büdös helyzet jelenleg hazánkban. :/

19. Utolsó betyár (válaszként erre: 17. - Kittl)
márc. 2. 10:06

Írod, hogy a kollégái jelezték a téged bírságolni szándékozó rendőrnek, hogy irányjelző nélkül hagytad el a körforgalmat. Tehát ők többen, minimum ketten voltak.

Minden bizonnyal őket is beidéznék egy meghallgatásra, de ha ők többen egyöntetűen állítják, hogy nem használtad az irányjelzőt, te pedig ennek ellenkezőjét minden kétséget kizáróan nem tudod bizonyítani, akkor nem neked fognak hinni.

18. timycat (válaszként erre: 16. - Utolsó betyár)
márc. 2. 10:01

Az aljas módszer ellen ajánlják a fedélzeti kamerát, előre-hátra-műszerfal felvétellel. Az aljasság ellen vagy baleset esetén jó lehet, adatvédelmi szempontból passz.


Egyébként aljas rendőrrel én még nem találkoztam, tájékozatlannal igen, de direkt vagy helyből genyó rendőrrel még nem találkoztam, olyan persze van hogy parasztságra már ők is parasztul reagálnak. Mostanában az a tapasztalat, hogy már nem állnak le vitatkozni, nem ismered el, feljelentés és onnantól .aszik rád lehet továbbmenni.

17. kittl (válaszként erre: 16. - Utolsó betyár)
márc. 2. 09:47

A rendörsegnek nem kell valamifele bizonyitekkal alatamasztani az allitasat ?

Csak igy random bemondasra elitelhetnek valakit ?

Hol elünk mi a kökorszakban ?

márc. 2. 09:43

Én azt tudom tanácsolni, ha jogos, ha nem, a helyszínen felajánlott bírságot el kell fogadni.

Lassan 7 éve, hogy otthagytam a céget. Nem volt olyan eligazításunk reggel, vagy este a szolgálat átvételnél, hogy az eligazító pk ne mondta volna el, hogy bírság legyen. Ez elvárás az utcán szolgálatot teljesítőktől.

Ezt úgy szedik össze a rendőrök, ahogy tudják.

Van, hogy ilyen aljas módon. Rendőre válogatja. Ennél a hívatásnál is, mint minden másnál van becsülete és van aljas féreg.

Sajnos az a kamerafelvétel, amit a többiek írnak valószínű, már nincsen meg. Fellebezhetsz az ítélet ellen, de azzal fog járni, hogy beidéznek meghallgatásra, lehet, hogy többször is. De, ha nem tudod minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy nem követted el a szabálysértést, nem hiszem, hogy változtatni fognak a határozatban foglaltakon.

15. timycat (válaszként erre: 14. - Kittl)
márc. 2. 09:16

Na akkor azt kell kérni, plusz összeszedni egy szívhez szólót, hogy az autó kell a munkádhoz, a gyerek logisztikázáshoz stbstb.


Egy ismerős járt kb így, annyi hogy ő tényleg szabályt sértett csak beleállt a rendőrbe, neki 4 hónap jogosítvány "megvonást" helyeztek kilátásba. Ő csak írásban megtette, hogy kell a melóhoz, 2 kisgyerek hurcibálása stbstb. és a jogosítványt végül nem vonták be csak fizetnie kellett.

14. kittl (válaszként erre: 11. - Timycat)
márc. 2. 09:12
Nem hivtak be meghalgatni. Egyszerüen kiküldtek a hatarozatot ! az van meg benne hogy öt napon belül ha nem ertek egyet kerhetek meghallgatast
13. kittl (válaszként erre: 3. - Kiskékelefánt)
márc. 2. 08:52
Ez sárvár után történt.
12. timycat (válaszként erre: 5. - Semleges)
márc. 2. 08:49
Persze kell a pénz, de nem a rendőr zsebébe megy.
11. timycat (válaszként erre: 1. - Kittl)
márc. 2. 08:48
Amúgy hogy kaptál már határozatot? Téged be sem hívtak meghallgatni?
10. timycat (válaszként erre: 1. - Kittl)
márc. 2. 08:47

Igen, komoly.


Nálunk is ezt játsszák, ocsmány dolog.

Nézz utána van-e valahol kamera. Nálunk sokan beleálltak a dologba, szintén ilyen visszajátszhatatlan dolgok, mint indexszelés, STOP táblánál állóra fékezés, öv, telefon kézben volt nem volt kézben, tényleg rövid idő alatt sok ügy lett, tanúztatás, hányan ültek a kocsiban, hány rendőr látta amit látott stbstb. Àltalában egy civil autóban lesnek és az adja le a drótot a csíkosnak aki kivesz a forgalomból. Nálunk most drónoznak, így van felvétel, kevesebb az ügy, meg a rendőri "de mi hárman vagyunk maguk meg csak ketten 15ezer lesz vagy feljelentés".

9. Napsugár8 (válaszként erre: 5. - Semleges)
márc. 2. 07:27
Én is! Ugyanis a helyszíni bírság összege (tudomásom szerint) kevesebb, mint a határozatban kirótt, aki ott rögtön felajálja, hogy helyben rendezi... az papír nélkül fogja rendezni. Állítólag.
márc. 2. 07:19

FI! Itt nézz szét: [link]


a jogszabályi hivatkozásokat is nézd meg

7. kittl (válaszként erre: 6. - Borian)
márc. 2. 07:11
Én sem tudtam köpni nyelni !
6. Borian (válaszként erre: 5. - Semleges)
márc. 2. 06:48

akkor nem vonnák be a jogsit

ez vmi felsőbb utasítás

márc. 2. 06:18
Arra gondolok, hogy saját zsebre dolgoznak mert kell a pénz.
4. Borian (válaszként erre: 1. - Kittl)
márc. 2. 05:46
Meg van őrülve most a rendőrség, ügyvéd ismerőstől is hallottunk ilyen eseteket, hogy egyszerű szabálysértésekért is a helyszínen bevonják a jogsit. Szerintem fordulj ügyvédhez, főleg a jogsi miatt, mert az kellhet. :-(
márc. 2. 04:00

Az akarattyai körforgalomra tippelek és nagy valószínűség szerint be van kamerázva.

Azt tanácsolom Neked mindendenképpen fellebbezd meg a határozatot ajánlott levélben és kérjél visszajelzést, hogy kézbesítve lett.

Írd meg, hogy jogtalannak tartod a határozatot mert szerinted nem követtél el szabálysértést.

Nézzék vissza ők a helysíni felvételeket.

Pontos dátum, időpont, ügyiratszám megjelöléssel.

A rendőri intézkedésekről van véleményem, ide nem írom le.

Ott már engem is büntettek meg, ahogy csorogtam lefelé, már majdnem a kútnál állítottak meg, hogy 50 helyett 60-nal gurultam lefelé motorfékkel 3.-ban.

2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Kittl)
márc. 2. 03:04

Egy határozatban van indoklás és időpont, amikor hatályos lesz és amíg meg lehet támadni.

Ne fogadd el, támadd meg! A rendőrségnek is bizonyítani kell, hogy mivel vádol.


Jó éjt!

márc. 2. 01:49

Sziasztok


Nem tudok elaludni az igazságtalanságtól!

Két hete megyek a balaton felé egy kertészetbe és a körforgalom után nem sokkal áll két rendőrauto és szedik le az arra haladókat. Oké gondoltam sima közuti ellenőrzés. Engem is megállítanak és meglepetésemre kérdezi a rendőr hogy beszélek e magyarul ? Mondom persze és csodálkoztam mert magyar a rendszámom is ?!

Oké a következő az volt hogy közölte velem a kollegái jelezték neki hogy én indxelés nélkül hagytam el a körforgalmat! Mondom neki én erre másképp emlékszem mert hogy indexeltem tudom biztosan !

Kérdezem viszont hogy ha a kollegái önnek ezt jelezték akkor bizonyára készítettek egy menetfelvételt is amit szeretnék megnézni önnel közösen. Közli a rendőr hogy ilyen felvétel nincs !

Mondom akkor nem tudom az ő tényállását elfogadni, mert én még mindig úgy emlékszem hogy indexxel hagytam el a körforgalmat.

Azt mondja akkor játszam le ezt a hatóságokkal viszont látásra .

Eltelt 2 hét és jön egy gatározat miszerint fizessek be 26000 forintot és elveszik a jogosítványomat 1 hónapra !

Ahh még benne áll a levélben hogy visszamenőleg több évre is utánam néztek de semmilyen szabálysértést nem találtak a múltban amit eddig elkövettem volna !

Ez most komoly ? Kérdem én ?!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook