Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Ráksaláta cukkinikosárban barna zsemlével és pikáns olívaolajjal recept

Ráksaláta cukkinikosárban barna zsemlével és pikáns olívaolajjal recept

A Ráksaláta cukkinikosárban barna zsemlével és pikáns olívaolajjal hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg rákhús,
2 db közepes cukkini,
5 dkg majonéz,
8 teáskanál olívaolaj,
1 darab nagy zöldpaprika,
1 evőkanál friss koriander,
1 teáskanál őrölt curry,
fél teáskanál só,
fél teáskanál őrölt fekete bors,
fél teáskanál tört pirospaprika,
4 db telejs kiőrlésű lisztből készült zsemle


A Ráksaláta cukkinikosárban barna zsemlével és pikáns olívaolajjal elkészítési módja:
A rákhúst vágja kisebb darabokra, majd teflonbevonatú serpenyőben, erős lángon és kevés olajon hirtelen pirítsa át. Hagyjuk kihűlni, közben egy tálban keverjük össze a majonézt a felaprított korianderlevelekkel, őrölt curryvel, sóval és őrölt fekete borssal. Vágja apró kockákra a zöldpaprikát is, majd a rákhússal együtt adja a majonézhez. Keverje össze, és pár percre tegye félre. A cukkinit mossa meg, vágja félbe, egy kanállal vájja ki a magokat. Az így elkészült kosárkákba töltse bele a majonézes rákhúst. Keverje össze egy kisebb tálban a maradék olívaoalajt a tört pirospaprikával. Tálalási tipp: kis tálkában tegye a cukkini mellé a fűszeres olajat, hogy a zsemlével mártogatni lehessen belőle.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A ráksaláta cukkinikosárban barna zsemlével és pikáns olívaolajjal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook