Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott cukkinis palacsinta recept

Rakott cukkinis palacsinta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Rakott cukkinis palacsinta hozzávalói:
2 karcsú cukkini (60 dkg) v. 1 normál
3 tojás
1 kk só
30 dkg liszt
3 dl víz
kb. 5 dl tejföl
kb. 25 dkg reszelt füstölt sajt (v. trapista)
sütéshez: vaj v. olaj


A Rakott cukkinis palacsinta elkészítési módja:
A cukkiniket alaposan megmossuk, majd miután a végüket levágtuk, kis lyuku reszelőn legyaluljuk (ha, vastag héjú a cukkini, akkor meg kell hámozni). A tojásokat felverjük, megsózzuk, majd a liszttel és vízzel palacsintatésztát készítünk. A cukkinit hozzáadjuk. Serpenyőben a vajat felolvasztjuk, majd rámerünk a cukkinis masszából. Mindkét oldalát megsütjük, mint a palacsintának. Utána tűzálló tálba csúsztatjuk, és tejfölel megkenjük, és kevés füstölt sajttal megszórjuk. Ugyanígy sütjük a többi palacsintát, és rétegezzük - tejfölözzük - sajtozzuk, míg el nem fogy az alapanyag. A tetejére is kerül tefjöl meg sajt, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal 10-12 percig sütjük, cikkekre vágva tálaljuk. Tejfölt külön is kínálhatunk hozzá.

Én nem rétegeztem, hanem egyesével háromszögre hajtottam miután megtöltöttem tejföllel és sajtal. Így gyorsítottam a dolgon.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott cukkinis palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook