Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrórudi-torta recept

Túrórudi-torta recept

A Túrórudi-torta hozzávalói:
Hozzávalók:
# (2 őzgerinc formához való adag)
# Tészta:
# 30 dkg liszt
# 1 kávéskanál szódabikarbona
# 1 db tojás
# 20 dkg margarin
# 2 evőkanál kakaó
# 10 dkg cukor
# 1 evőkanál tejföl
# Töltelék:
# 2 csomag azaz 50 dkg túró
# 1-2 csomag mazsola
# 1 citrom reszelt héja
# 3 evőkanál búzadara
# 4 tojássárga
# 4 tojás felvert habja
# 20 dkg cukor
# Csokimáz:
# 15 dkg cukor
# 2 evőkanál kakaó
# 5 dkg vaj
# 3 evőkanál forró víz


A Túrórudi-torta elkészítési módja:
Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekerjük finoman a tojásfehérje felvert habját. A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettőt, úgy, hogy egy őzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva. Mindkét őzgerinc formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettőbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék. A csokimázhoz a hozzávalókat egyszer jól összeforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk, közben kevergetjük, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele. A csokimázhoz lehet kétszeres adagot venni, ha vastagon akarunk rá tenni.

Bonyolultnak tűnik így leírva, de nem az. Már nagyon sokszor csináltam, még soha nem rontottam el, és eddig még mindenki oda volt érte. Nagyon finom!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrórudi-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook