Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csupa csoki sütemény recept

Csupa csoki sütemény recept

A Csupa csoki sütemény hozzávalói:
A tésztához

2 db tojás
6 dl porcukor
2 dl étolaj
2 púpozott evőkanál kakaópor
2 kávéskanál szódabikarbóna
6 dl búzaliszt (BL55)
6 dl joghurt - natúr

A bevonathoz

15 dkg étcsokoládé
5 evőkanál 1,5%-os tej
3 csapott evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj


A Csupa csoki sütemény elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Egy nagy tálban a tojást elkeverjük a porcukorral, az étolajjal, hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, majd felváltva a lisztet és a joghurtot. Egy közepes méretű (kb. 20*30 cm-es) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a torta sül, elkészítjük a csokimázat. Egy kis lábasban a csokit a tejjel és a cukorral elkeverjük, kis láng felett felolvasztjuk, majd miután a csoki felolvadt, levesszük a tűzről és a vajat folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a hűlő, de még meleg csokiban. A tortát, ha megsült ne szárítsuk ki nagyon benne hagyjuk a tepsiben, megszurkáljuk villával és amíg még meleg, ráöntjük a szintén meleg csokimázat, majd villával jól megszurkáljuk. Így a kis lyukakon keresztül a csoki beszivárog a tésztába, az jól megszívja magát és még másnap is nagyon puha lesz a tészta tőle. Ha már a csokimáz is megdermedt a tetején, akkor szeleteljük csak fel kockákra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csupa csoki sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook