Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hortobágyi pásztorhús recept

Hortobágyi pásztorhús recept

A Hortobágyi pásztorhús hozzávalói:
3 kg borjúhús,
0.5 kg füstölt szalonna,
3-4 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db erős zöldpaprika,
3 db paradicsom,
15 dkg pirospaprikapor (édes),
1 csipet köménymag (fűszer) (egész),
1 kávéskanál feketebors (őrölt),
1 kg burgonya,
30 dkg tarhonya,
só,
3 db babérlevél (egész).


A Hortobágyi pásztorhús elkészítési módja:
Vágd apróra a szalonnát. Tedd a szalonnát a bográcsba és lassú tűznél süsd zsírjára. Vágd kockákra a vöröshagymát és süsd a szalonnán aranysárgára. Aprítsd fel a fokhagymát, karikázd fel a zöldpaprikát, vágd cikkekre a paradicsomot. Add a hagymához a zöldségeket és a fokhagymát. Vágd a húst 1,5x1,5 cm-es kockákra. Add a húst a hagymás zöldségekhez. Lassú tűzön puhítsd. Főzd félpuhára a tarhonyát egy másik edényben. Vágd a burgonyát karikákra. Add a majdnem puha húshoz a tarhonyát és a burgonyát. Főzd össze.

Forrón tálald, kínálj mellé friss házikenyeret.


Kategória: Egytálételek receptjei


A hortobágyi pásztorhús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook