Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bögrés mézeskalács recept

Bögrés mézeskalács recept


Elkészítési idő 60 perc

A Bögrés mézeskalács hozzávalói:
– 8 bögre finomliszt (1 kg)

– két – két és fél bögre porcukor (20-25 dkg)

– 3 teáskanál szódabikarbóna

– 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj és szegfűszeg keveréke fele-fel arányban)

– 30 dkg margarin vagy vaj

– 1 bögre méz (2,5 dl)

– 3 tojás


Bögrés mézeskalács

A Bögrés mézeskalács elkészítési módja:
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.

Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a tetejére.

Ekkor fogunk egy villát, és az egészet átkavarjuk. Én addig kevertem, míg úgy nagyjából összekeveredett a liszt a ragacsos anyagokkal.
Ekkor kézzel egynemű tésztává gyúrtam, majd három egyenlő részre osztottam.

Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtottam kb. egy centi vastagra (lehet kevesebb is, de így olyan pufik lesznek), majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), pontosan hét percig sütjük őket. 7 legfeljebb tíz perc, ha nyers, de semmiképpen sem több! Ne kapjon színt az alja semmiképp, inkább többször vegyük ki próbára, még nyersnek tűnik, mikor kivesszük, de nem az, egy-két perc és megszilárdul.

Jó étvágyat!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 14. 20:58
A bögrés mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook