Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pogácsa sajtkrémmel recept

Pogácsa sajtkrémmel recept

A Pogácsa sajtkrémmel hozzávalói:
50 dkg liszt
20 dkg rétesliszt
2 tojás
3 dkg élesztő
2-3 teáskanál cukor
1 margarin
2 teáskanál só
1 pohár tejföl
langyos tej, amennyit felvesz
reszelt sajt, szezámmag a tetejére

A krémhez:
3 evőkanál rétesliszt
fél liter tej
1 teáskanál só
10 dkg reszelt sajt (lehet benn füstölt is)
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
mustár
1 doboz vajkrém


A Pogácsa sajtkrémmel elkészítési módja:
A hozzávalókból a szokásos módon pogácsatésztát gyúrunk, kelesztjük egy órát. Amíg kel, elkészítjük a krémet bele. A réteslisztet elkeverem a tejjel, tojással, sóval, és megfőzöm. Melegen belekeverem a reszelt sajtot, vajkrémet, mustárt, fokhagymát, kis mustárt, de lehet ízlés szerint is ízesíteni, majd hűtöm. A pogácsákat kiszaggatom, megkenem tojással, tetejüket megszórom reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és sütöm. Sütés után ha kihűlt, kettéveszem, megtöltöm a krémmel úgy hogy kicsit kifolyjon a szélén, reszelt sajtba hempergetem és tálalom.

A pogácsa magában is finom, de ha megtöltjük a krémmel, más ízhatást kapunk.
Amikor elkészítem, mindig van töltött és töltetlen pogácsám is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pogácsa sajtkrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook