Almás csiga recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Almás csiga hozzávalói:
16 db-hoz:
20 g élesztő,
50 g cukor,
250 ml tej,
500 g rétesliszt,
3 tasak vaníliás cukor,
1 csipet só,
reszelt citromhéj,
90 g vaj,
1 db tojás,
5 db alma,
100 g mazsola,
4 teáskanál őrölt fahéj,
liszt a nyújtáshoz,
olaj a sütemény megkenéséhez,
margarin a tepsi kikenéséhez.


Az Almás csiga elkészítési módja:
A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni. A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat. 50 g vajat olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és a tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni. Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. A belisztezett deszkán nyújtsuk ki, kb. 7 mm vastagságúra a tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a 2 vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával. A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 16 szeletre. Kenjük meg olajjal, aztán a kizsírozott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás csiga elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook