Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskótatészta/Egyszerűen recept

Piskótatészta/Egyszerűen recept

A Piskótatészta/Egyszerűen hozzávalói:
A hozzávalók mérleg nélkül is kimérhetőek:
ahány tojás,
annyi púpozptt evőkanál porcukor,
és annyi púpozott evőkanál liszt.


A Piskótatészta/Egyszerűen elkészítési módja:
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá,majd kanalanként add hozzá a porcukrot,és ezzel is verd egy ideig,hogy jó kemény legyen.Egyenként add hozzá a tojássárgákat és a lisztet, majd jól keverd össze. A sütőformát vagy a tepsit kend be zsírral,majd lisztezd ki,ezután öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben,mérsékelt tűznél süsd meg.

-A tojásokat mindig egyenként üsd fel,külön csészébe.(Elképzelhető ugyanis,hogy rossz is akad köztük)
-A sütőformának csak az alját szabad kizsírozni/lisztezni,az oldalát nem,mert felpúposodik a piskóta.
-A sütés kezdetétől legalább 10percig ne nyisd ki a sütő ajtaját,mert "összeesik" a tészta.
-Onnan tudhatod meg,hogy megsült e a tészta,hogy egy hústűt a közepébe szúrsz: ha szárazon húzod ki,megsült;ha a tészta rátapad,még sülhet.
-Ha megsült a piskóta,pár percig még hagyd az elzárt sütőben,miközben a sütő ajtaja valamennyire nyitva van.Így nem esik össze a tészta.
-Ha krémmel töltött süteményt/tortát készítesz, a lapokat hagyd teljesen kihűlni,mielőtt megkened őket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskótatészta/egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook