Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Piskótás feketeerdő torta recept

Piskótás feketeerdő torta recept

A Piskótás feketeerdő torta hozzávalói:
Piskóta:

5 tojás
5 kanál víz
10 kanál cukor
9 kanál liszt
1 kanál kakaó
1 zacskó sütőpor

Meggykrém:

1 cs vaníliás pudingpor
3 evk cukor
3 dl meggylé
pici rum

6 dl tejszín (hulala)
1 cs zselatinfix

+kívülre is kell tejszín-zselatinfix

1 cs babapiskóta


A Piskótás feketeerdő torta elkészítési módja:
A piskótát elkészítem, ha kihűlt három fele vágom. Elkészítem a meggyzselét, a vaníliás pudingot a cukorral és a meggylével összefőzni, majd amikor már sűrű, akkor a meggyet is belekeverni. Pici rumot is tettem bele. A habot a zselatin fixszel felverni. A torta alsó lapját a meggyes krémmel kentem meg, erre jött a tejszínhab, majd a piskótarudak, megint meggyes krém, tejszínhab, és a kakaós piskóta. Kívülről is megkentem tejszínhabbal és meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítettem.

Az eredeti recepthez képest annyit változtattam, hogy a lapot csak 2-be vágtam és a középső lapot babapiskótával helyettesítettem. Szerintem így finomabb lett.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A piskótás feketeerdő torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook