Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Perec, ami hetekig eláll recept

Perec, ami hetekig eláll recept

A Perec, ami hetekig eláll hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt--bármilyen)
25 dkg ráma
csipet só (a sajt sósságától függ)
2 egész tojás
2dl tejföl
1 tasak szalakáli


A Perec, ami hetekig eláll elkészítési módja:
Mindent egy nagy tálba teszünk, összegyúrjuk, 1órát pihentetjük. Kinyújtjuk. Perec szaggatóval kiszaggatjuk. Forró sütőbe teszzük. Kb 175fokra

Nem kell ki vajazni a gáztepsit, mert nem tapad le a tészta, mivel tartalmaz elég zsiradékot.
Ha megsült tálba helyezem, kihűlés után nejlont húzok rá h ne száradjon meg. Nagyon sokáig elmarad, akár előre is elkészíthető ez a vendégváró perec.


Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A perec, ami hetekig eláll elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook