Pasik ballépései -ha kockásra röhögött hasat akarsz, csak olvass bele :))- (beszélgetés)
laskának hívta a nagymamám,amikor a kinyújtott tésztából egy darabkát a sparherten (jól írtam?)megsütött.
Most csak ez jutott eszembe.
Én sem hallottam még ilyen elnevezésekről, pedig falun nőttem fel, és voltak idős emberek a környezetemben.:)
Eszmeletlen!Megkerdezhetem, milyen videkrol szarmazol???Vagy a Nagyid?
Idegen szavak szótára..:DDDDDDDDDDD
nálunk kasztroj van :D ...az a kis füles lábas
a silinga meg a kisebb füles kosár
a csekmet meg az a cserjés rész az erdő szélén (csalán van benne)
a fürgető meg az egy szöggel átütött lécdarab, ami az ólajtó zárására szolgál
:D nagyimnál legalábbis ezek voltak a szakszavak :D
Tudnak néha elképesztő dolgokat mondani.
eletemben nem hallottam meg en sem a kaszroj-rol!!!!
Kicsit morbid tortenet kovetkezik,de latom a temetos sztorikat is elovettetek. Nekem 2006ban meghaltak a szuleim, es persze nagy gyaszban eltemettuk oket. Jogyerekekhezmeltoan megvartuk,mig ulepedett a sir, majd megcsinaltattuk korbe szep marvanyos lett, meg tabla. A kozepet uresen hagytuk. Kesobb ujra ulepedett a fold benne. Tesomek vettek egy kis viragfoldet meg apro diszkovet, hogy majd raszorjak.NEm vagyunk valami viragmaniakusok. Mivel mindket tesom dogloztt, en kulfoldon, persze kire maradt a dolog, a sogornomre. O meg nem tudta hova tenni a gyerekeket,kivitte magaval atemetobe.A nagyobbik fiuval elkezdtek szetteriteni a foldet, meg rendezgettek a sirt, a koveket is felraktak, egyszer csak megszolal a nagy fiu, 10 eves a lelkem:"Anya, most kikaparjuk oket???"Szegeny sogornomben meg az uto is megallt...hogy dehogy!Utobb mar csak nevettunk rajta, de ott,akkor nem lehetett vmi vicces...
Helyettem sem mosogat el soha, senki. Arra is hiába várok, hogy elmosódnak maguktól az edények...:DD
Ezt én sem tudtam.
Én a csetreszt ismerem.:))
láááábos... fazok... :) csak nem tom mijen jéval írlyák... :(
Hidd el, hogy zavarná, ha a kaszrojból kéne kivakargatnia a kaját... Csak tudja, hogy te úgyis megcsinálod... :S Ilyen furfangosak ám...! :)
Lassan frászt kapok attól a mondattól, hogy: majd én elmosogatok. De mikor??? Jövő héten? Azt mondja őt nem zavarja, nyugodtan tud úgy is tv-zni, és órák múlva is ott száradna minden. Na ezért mosogatok én.(akkor nem kell napok múlva is újramosogatni)
Hát nem véletlenül kérdezte, de mára már kiábrándultam, vagyis inkább jobban tetszenek a közelemben lévők, mint például itthon a kanapén lévő egyed.
Igen, én is rájöttem,hogy a pancserekre bukok..Grrrrr....
Juj, hát akkor őket nem nagyon lehet egyedül hagyni a konyhában... :)
Lehet, direkt az ilyen pasikra buksz... :)
csak pasik..ma már rájöttem segítség nélkül könnyebb...azt már le se merem írni, mikor a szülő ágyról felhívtam a második apukát. és közöltem, hogy -Gratulálok!!!!
meg kérdezte, hogy mihez?
pedig Ő vitt be szülni.no comment
éljenek a férfi szakácsok...kenyéren és vízen...!:D
A lányom -óvodás korában-megkérdezte:
Anya, tetszik neked Brad Pitt szerelmileg?
Sose talál meg semmit.:)))
Virágot ültettem a sírra.Kristóf mondta az apjának,hogy Manyi mama mindjárt kinyúl és elkapja anya kezét.
:DDDD
A zúza kicsit durva.:))))
A kávé is jó.:DDDDDDDDDD
A volt férjemmel "dísz vendégeket " hívtunk, Ő fözte a tyúkhúslevest..eljött a tálalás, a kedves vendég nem volt szégyenlős, és jó adagot szedett a levesből, és kiszedte a "zúzát" is..mikor beleharapot.akkor jött a csoda...meg egy kis kukorica...azt elfelejtette kimosni...
12 év után elváltunk, persze nem ezért, és jött a köv párom aki szintén ilyen jó szakács.
Kekszes tekercset készítettünk közösen,mikor mondtam, hogy kv kell bele, és elmentem 1 pillanatra, már benne is volt a masszába a pörkölt darált kv..-én balga nem mondtam, hogy lefőzött kv kell bele...(
Huh... Még jó, hogy nem azt kérdezte, hogy mászik elő a dobozból a föld alól... :S Az azért elég horror, nem?
Miért is kereste volna ott?:DD
Nagyon félreérthető. Lehet, hogy már írtam, de leírom újra. Egyszer írtam a lányomnak sms-t, hogy milyen kaját rendeljek neki. Már nem tudom mi volt a kaja, de odaírtam neki, hogy zöldséggel. A telefon levette az ékezeteket és zöldseggel lett belőle.:DDD
az előbb a férjem kérdezte,hol van a heti tévéműsor.Már mindenhol kereste!!!Csak a helyén,az újságtartóba nem.:DDD
További ajánlott fórumok: