Párkapcsolat, alkohol (beszélgetés)
Nem tudom vannak-e elvonási tünetei? De szerintem még nem annyira komoly ez a mértékű italozás, sokaknak az önsegítő csoportok segítettek, az A.A (Anonim Alkoholisták) eléggé eredményes, JÓVAL keményebb alkoholisták lejöttek már a piáról. Tehát remény az van. Neked hozzátartozóként tudom javasolni az Al-Anont:
Az a helyzet, hogy napi szinten ilyen mértékű alkoholfogyasztásnak már komoly egészségügyi kockázatai vannak.
Ez már alkoholizmus, vastagon. A közhiedelemmel ellentétben, ugyanis a legtöbben már csak a végső stádiumban lévő alkoholistára használják az alkoholista jelzőt, holott van rengeteg, ún. magasan funkcionáló alkoholista, illetve olyanok is, akik "nem rúgnak be", de attól még a rendszeresség, valamint az elfogyasztott alkohol mennyisége alapján egyértelműen alkoholistának tekinthetők.
Addig nem tudsz segíteni, amíg ő fel nem ismeri a problémát, tehát tagadásban van. Felnőtt embert nem kényszeríthetsz akarata ellenére az életmódja megváltoztatására.
Ezzel teljes mértékben egyetértek! Ismeretségi körömben is van olyan, akinek sikerült leállni, miért? Nem tudta megállni, h. ne igyon meló előtt, nem volt ideje kiürülni a szervezetéből és szondázták, nem az 1. alkalomnál rúgták ki, sőt először szabit kapott, h. összeszedje magát, de mire elég 2 hét, elvonó nélkül?
Kirúgták és végigjárta az elvonó és gyűlések útját, a neje mindenben mellette állt (gyerekei már felnőttek elköltöztek, de hétvégente vagy ünnepnapokon ott azóta sincs italozás), a neje is járt gyűlésekre is.
Ha nem történik ez vele, h. elveszíti a munkáját, a családja hiába is kérné erre, azóta is minden szabadidejében inna, amíg ki nem purcan!
Csakhogy ő nem látja be. Mentséget keres az ivásra.
Szerinte nincs miért segíteni neki, hisz semmi baja.
Folytatni fogja, te pedig lassan tönkre mész.
Láttam én már ilyet.
Egyik rokonom majdnem halálra itta magát. Együtt piáltak a házastársával. Az utolsó pillanatban érte ment az anyja és hazavitte. Anyja haláláig ott élt, majd a temetés napján újra nekiállt piálni..
Egymaga egy hónap alatt annyit megiszik ami nekem a havi rezsim!
Lehet hogy még nem alkoholista, de már nincs messze,egyébként ha ezt a szót feldobod meglengeted a vörös zászlót.
VAnnak tiszta napok?
A baj az, hogy ő nem látja ebben a problémát így megoldani sem akarja.
Sajnos az az ember akit megismertél, megszerettél el fog tűnni, az alkohol megváltoztatja. Nem hirtelen, szépen lassan, de biztosan.
Ez alkoholizmus.
Kell ez neked?
Csak rosszabb lesz!!!
Én egy pillanatig sem tűröm el az alkoholt.
Mindent tönkre tesz.
Ez alkoholizmus. Mivel az én apám alkesz volt, nálam ez megbocsáthatatlan.
Apámnál is "jaj ennyi már csak jár", "megérdemlem", "feszültség levezetés" stb. volt.
Ő sem ez a taknyán nyálán csúszó alkesz volt, de mindig volt benne pia. Elég szépen le is épült, jöttek a nyavalyák, gyermeteggé butulás és élt 57 évet.
Ő is csak meló utáni napi pár üveg sörrel kezdte, majd jött mellé unikum kísérőnek. Aztán emelkedett a mennyiség, aztán lecsökkent, mert már a piát se bírta.
Ha a férjed nem akar változtatni akkor rá fogtok menni, családilag, lelkileg, anyagilag, mentálisan.
Ha van gyereked nézd az ő érdekét! Mikor a szüleim elváltak csak 3 éves voltam, anyám az alkoholizálást nem tűrte, azt hitte majd ha lesz gyerek apám összekapja magát. Nem így lett.
Nem volt az én napi életem része egy alkoholista apa, de mégis elég komoly nyomott hagyott bennem.
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Gondjaink vannak a párkapcsolatomban az alkohol miatt. Mit lehet tenni?
- Alkohol és párkapcsolat