Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Párkapcsolat, alkohol fórum

Párkapcsolat, alkohol (beszélgetés)

1 2
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - 7aee3f2a07)
2022. ápr. 13. 12:15
Köszönöm!!!!!!!!
25. 7aee3f2a07 (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 12:13

Nem tudom vannak-e elvonási tünetei? De szerintem még nem annyira komoly ez a mértékű italozás, sokaknak az önsegítő csoportok segítettek, az A.A (Anonim Alkoholisták) eléggé eredményes, JÓVAL keményebb alkoholisták lejöttek már a piáról. Tehát remény az van. Neked hozzátartozóként tudom javasolni az Al-Anont:

[link]

24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - 7aee3f2a07)
2022. ápr. 13. 12:09
És ha netán fel ismerné hogy ez mar sok mi úton induljunk el a változás érdekében?
23. 7aee3f2a07 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 12:08
"Csak tudod, nem tudom mi tévő legyek. volt már rá példa hogy eldugva találtam alkoholos üveget. Ha szóltam jött a kifogással hogy azért mert szólok annál jobban fog." - ha kiöntöd, vagy kérdőre vonod, csak olaj a tűzre... Nehéz ezt elfogadni, de valami olyasmi esemény kellene az életében, ami arra ösztönözné, hogy leszokjon.
22. 7aee3f2a07 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 12:06

Az a helyzet, hogy napi szinten ilyen mértékű alkoholfogyasztásnak már komoly egészségügyi kockázatai vannak.

Ez már alkoholizmus, vastagon. A közhiedelemmel ellentétben, ugyanis a legtöbben már csak a végső stádiumban lévő alkoholistára használják az alkoholista jelzőt, holott van rengeteg, ún. magasan funkcionáló alkoholista, illetve olyanok is, akik "nem rúgnak be", de attól még a rendszeresség, valamint az elfogyasztott alkohol mennyisége alapján egyértelműen alkoholistának tekinthetők.

Addig nem tudsz segíteni, amíg ő fel nem ismeri a problémát, tehát tagadásban van. Felnőtt embert nem kényszeríthetsz akarata ellenére az életmódja megváltoztatására.

21. c1fdff80c0 (válaszként erre: 5. - 5236d12e25)
2022. ápr. 13. 11:50

Ezzel teljes mértékben egyetértek! Ismeretségi körömben is van olyan, akinek sikerült leállni, miért? Nem tudta megállni, h. ne igyon meló előtt, nem volt ideje kiürülni a szervezetéből és szondázták, nem az 1. alkalomnál rúgták ki, sőt először szabit kapott, h. összeszedje magát, de mire elég 2 hét, elvonó nélkül?

Kirúgták és végigjárta az elvonó és gyűlések útját, a neje mindenben mellette állt (gyerekei már felnőttek elköltöztek, de hétvégente vagy ünnepnapokon ott azóta sincs italozás), a neje is járt gyűlésekre is.

Ha nem történik ez vele, h. elveszíti a munkáját, a családja hiába is kérné erre, azóta is minden szabadidejében inna, amíg ki nem purcan!

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Dad1f54482)
2022. ápr. 13. 11:36
Köszönöm, azon vagyok/ leszek is.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Globus)
2022. ápr. 13. 11:35
Istenem...sajnálom amin keresztül mentél. Nálunk ilyen nincs szépen neveli ő is a gyereket, ki veszi mindenben a részét csak hát esténként az ivászat..
18. globus (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 11:28
Egy részeges ember gyereket nevelni? Beszívott és elhevert. Ha nem hevert, akkor randalírozott. Verekedett, ablakot tört, terrorizált, egész gyerekkorunk rettegésben telt. Szó szerint szégyelltem magam, hogy nem tudok sírni, amikor meghalt. Azóta se.
2022. ápr. 13. 11:27
Beszélni kell vele újra és újra. Nem veszekedni. Amit most nem érez soknak abból több lesz idővel. Biztos már most többet iszik mint 5-10 éve. Ezekre hívd fel a figyelmét. Most még viszonylag könnyen le tudna állni. Később nagyon nehéz lesz.
16. 8d00a82c06 (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 11:25

Csakhogy ő nem látja be. Mentséget keres az ivásra.

Szerinte nincs miért segíteni neki, hisz semmi baja.

Folytatni fogja, te pedig lassan tönkre mész.

Láttam én már ilyet.

Egyik rokonom majdnem halálra itta magát. Együtt piáltak a házastársával. Az utolsó pillanatban érte ment az anyja és hazavitte. Anyja haláláig ott élt, majd a temetés napján újra nekiállt piálni..

Egymaga egy hónap alatt annyit megiszik ami nekem a havi rezsim!

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Globus)
2022. ápr. 13. 11:25
Mármint nem vette ki az "apa" részt a nevelésben?
14. globus (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 11:23
Amíg ő önként nem vállalja a gyógyulást, nem tehetsz semmit. Kényszerkezelés nincs. Életünk első 25 éve ment el úgy, hogy azt sem tudtuk, mit jelent "apa". Ne kívánd a gyerekednek.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Timycat)
2022. ápr. 13. 11:22
Ezt szeretném elkerülni
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Libikóka)
2022. ápr. 13. 11:21
A napi sör az fix.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - 8d00a82c06)
2022. ápr. 13. 11:20
Valahol igazad van, de nem tudom mi tevő legyek. Mivel segítség kell neki én vagyok mellette. Csak már nem tudom mit csináljak. Ha én lennék ilyen helyzetben jól esne ha a férjem segítene
2022. ápr. 13. 11:19

Lehet hogy még nem alkoholista, de már nincs messze,egyébként ha ezt a szót feldobod meglengeted a vörös zászlót.

VAnnak tiszta napok?

9. timycat (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 11:18

A baj az, hogy ő nem látja ebben a problémát így megoldani sem akarja.

Sajnos az az ember akit megismertél, megszerettél el fog tűnni, az alkohol megváltoztatja. Nem hirtelen, szépen lassan, de biztosan.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - 5236d12e25)
2022. ápr. 13. 11:18
Tudom de zavar nagyon hogy segítenek és nem látja be hogy ez már az. Szerinte az Xy többet iszik ő nem és ezzel "nyugtatja" magát
7. 8d00a82c06 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 11:16

Ez alkoholizmus.

Kell ez neked?

Csak rosszabb lesz!!!

Én egy pillanatig sem tűröm el az alkoholt.

Mindent tönkre tesz.

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Timycat)
2022. ápr. 13. 11:16
Van egy kisfiam 1 éves sincs. Előtte mikor teherbe estem beszéltünk mondtam hogy így nem fogok neki gyereket szülni, el megyek és nélküle nevelem. Változtatott.... Nem sokáig. Nálunk sincs az hogy csúszik mászik tőle.. De nem szeretném ha nagyobb lesz a fiunk ezt lássa. Ez legyen a megszokott, vagy esetleg az unokáját se élje majd meg.... De segíteni szeretnék, jóban rosszban mellette szeretnék lenni
5. 5236d12e25 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 11:14
Az a gond, hogy amíg ő nem vallja be önmagának az alkoholizmust, és nem akar változtatni, te fejre is állhatsz..
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Birebora)
2022. ápr. 13. 11:11
Csak tudod, nem tudom mi tévő legyek. volt már rá példa hogy eldugva találtam alkoholos üveget. Ha szóltam jött a kifogással hogy azért mert szólok annál jobban fog.. Vissza vettem kb 3 hétig egy szót se szóltam nem változott semmi.. Szeretem nagyon, csak aggódom érte es a kapcsolatunkért. Meg persze jönnek azok a dumák is hogy: az Xy nem szól a pártjának meg ez se az se.. Csak nekem mi közöm van hozzájuk nem velük élek együtt. Nem tudom...
2022. ápr. 13. 11:10

Ez alkoholizmus. Mivel az én apám alkesz volt, nálam ez megbocsáthatatlan.

Apámnál is "jaj ennyi már csak jár", "megérdemlem", "feszültség levezetés" stb. volt.

Ő sem ez a taknyán nyálán csúszó alkesz volt, de mindig volt benne pia. Elég szépen le is épült, jöttek a nyavalyák, gyermeteggé butulás és élt 57 évet.

Ő is csak meló utáni napi pár üveg sörrel kezdte, majd jött mellé unikum kísérőnek. Aztán emelkedett a mennyiség, aztán lecsökkent, mert már a piát se bírta.

Ha a férjed nem akar változtatni akkor rá fogtok menni, családilag, lelkileg, anyagilag, mentálisan.

Ha van gyereked nézd az ő érdekét! Mikor a szüleim elváltak csak 3 éves voltam, anyám az alkoholizálást nem tűrte, azt hitte majd ha lesz gyerek apám összekapja magát. Nem így lett.

Nem volt az én napi életem része egy alkoholista apa, de mégis elég komoly nyomott hagyott bennem.

2. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. ápr. 13. 10:47
Nem voltam ilyen cipőben. De megértem ha aggaszt. Aggaszthat is. Kifogások mindig lesznek. Nem tudom, hogy alkesz-e, de szerintem közelit ahhoz.
2022. ápr. 13. 10:42
Sziasztok. Mióta megismertem férjem szerelem első látásra. Kezdetekben azt hittem, hogy azért iszik mert ki akar egy kicsit kapcsolódni velem, bulik stb... Később már napi rendszeresség lett a sör 2-3 darab egy héten kb 3x mellé a tömény is munka után. Többször volt már vita ezen hogy ez sok, meg az egészége és a családja fog kárba menni. Hála istennek nincsenek más okból vitáink mondjuk másik fél a kapcsolatunkba. Ez az egyetlen ami aggaszt. Es mikor rá kérdezek a válaszok ennnyi: mert ennyi jár, mert megerdemlem, mert most feszült vagyok, mert csak munka után iszunk a haverokkal, mert ünnepek.... Igen ám csak ez mind kifogás, és ha tényleg baráti össze jövetel van igen sok pia le csúszik. Olyankor nézet eltérések alalulnak ki köztünk, kötözködés stb... Nem szeretném elveszíteni!! Segíteni szeretnék. Félek attól hogy ez a kárára fog menni meg persze a mi kapcsolatunkra. Ez már alkoholizmus? Járt valaki hasonló cipőben? Hogyan segítene? Mit tegyek?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook