Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Parfé torta (sütés nélkül) recept

Parfé torta (sütés nélkül) recept

A Parfé torta (sütés nélkül) hozzávalói:
3 dkg vaj
1 doboz babapiskota
2 dl tej
fél deci rum

Krémhez:
5 tojás
17 dkg cukor
2 EK tej
4 EK kakaó
17 dkg vaj
30 dkg magozott meggy
3 dl tejszin
1 cs habfixáló


A Parfé torta (sütés nélkül) elkészítési módja:
A kivajazott,csattos torta formába rakjuk a rumostejben megmártott babapiskotát,(Az oladalára felállitva rakjuk,hogy a gömbölyű része érjen a tortasütő lapjához. ) Krém készitése: Habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, meg a tejjel,kakaóval gőzfölött krémmé főzzük. Mikor kihült, a magozott meggyet, és a felvert tojásfehérjét,ovatossan simára keverjük,és rá öntjük a piskotára. Majd a habfixálóval felvert tejszinhabbal diszitjük. 4-5 órára a mélyhűtőbe tesszük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A parfé torta (sütés nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook