Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Papagáj szelet recept

Papagáj szelet recept

A Papagáj szelet hozzávalói:
4 tojás
30 dkg cukor
1 margarin
1 vaj
25 dkg porcukor
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag puncs pudingpor
2 dl tejföl


A Papagáj szelet elkészítési módja:
Tészta: 4 tojást és 30 dkg cukrot egy margarinnal habosra keverünk. Kicsinyenként hozzáadunk 2 dl tejfölt, 30 dkg lisztet és egy sütőport. Az így kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás cukrot és 1 csomag vaníliás pudingport keverünk. A másodikhoz 2 evőkanál kakaóport. A harmadikhoz pedig 1 csomag puncs ízű pudingport. Két őzgerinc formában lassú tűzön sütjük meg úgy, hogy alul a sárga, középen a barna, felül a rózsaszín tészta van. Máz: 1 csomag vajat, 25 dkg porcukrot, 3 evőkanál kakaóport 3 evőkanál forró tejjel jól kiverünk, és a kihűlt tésztára kenjük.

Ízlés szerint színes tortadarával és kókuszreszelékkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A papagáj szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook