Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös hús házi nokedlivel recept

Tejfölös hús házi nokedlivel recept

A Tejfölös hús házi nokedlivel hozzávalói:
Hozzávalók a tejfölös húshoz:
50 dkg sertéscomb
2-3 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma

bors
pirospaprika
1 dl főzőtejszín
2 dl tejföl

Hozzávalók a nokedlihez:
20 dkg liszt
2 tojás
1, 5 dl víz

a főzéshez víz


A Tejfölös hús házi nokedlivel elkészítési módja:
A sertéscombot megmosom és felkockázom. Felforrósítom az olajat egy teflonedényben, a kockákra vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd a húsfalatokat rádobom, és minden oldalukat világosra pirítom. Rászórom a pirospaprikát, sózom, borsozom, felöntöm kevés vízzel, és 20 perc alatt puhára főzöm. Ekkor hozzáadom a tejföl-tejszín keveréket, és felforralom, hogy egyet rottyanjon. A tejfölös hússal több dolgom nincs, elkészítem a nokedlit. Egy lábasban felteszek vizet forrni. A hozzávalókból lassan csomómentes galuskatésztát keverek, és a forrásban lévő vízbe szaggatom. Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, leszűröm őket. Tálaláskor tányérra szedek egy adag nokedlit, bőven adok rá a tejfölös húsból, és meglocsolom a hús szaftjával.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejfölös hús házi nokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook