Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)
Én itthon voltam egész nap, de nem is igen mehetek el, mert anyum állandó felügyeletre szorul....Szóval a napi rutin, ja meg kisunokámmal játszottam, ez éltet...
Egyébként a nagyobbik lányomnak is holnap lesz a szüli napja, majd a spykon felköszöntjük...
Na milyen lusta népséggel van dolgom:)
Nemrég jöttünk haza. Kimentünk a fiukkal a nyaralóhoz, aztán meg lementünk a tóhoz. Nagyon szépen bevan fagyva. Annyian voltak mint egy nyárinapon. Sokan koriztak, hokizott egy elég nagy csapat. Vagy csak fakutyáztak. Az én fiaim csúszkáltak de azt is nagyon élvezték. Másfél órát kint voltunk. Most ugyan mindkettő korcsolya után kezdett el vágyni. De majd jővőre.
Hazajöttünk és megtartottuk a kicsifiam szülinapját. Holnap lesz 9 éves. Sütöttem egy gyönyörü tortát. Meg egy kis ajándék is volt. Ez a nap eseménye. Ti mitcsináltatok ma?
Mi is küzködünk ilyen gonddal! Bence sem veszi komolyan a tanulást, töriből vannak rossz jegyei,de makacs, mint az öszvér /6.-kos/ és azt mondja, ha félévkor megbukik az nem számít úgyse sehová!
Mi nem tanulhatjuk meg helyette, pedig nagyon nagy szégyen lenne egy bukás , egy pedagógus családban!
Szörnyű!!! nekünk nem voltak ilyen gondjaink a lányokkal, de a többiek tanulnak , ha nem is kiválóan.
Foga van a télnek:Egerben-18 C fok,de süt a nap!
Legyen szép napotok!
A gyerekszájnál nincs aranyosabb!!
Az én ütödött kisfiamnak meg nincs párja.
Mai nap őrültsége! Fürdés után be a meleg szobába. Én megyek a nagylányhoz..(most jött haza a koleszból sok a mondoka) valami nesz van a lány szobája ajtaja elött lévő közlekedőből ami fütetlen. Kimegyek ott gugol a kicsi mezitlább!a kövön pizsomába és halgatózik. Majdnem agyon csaptam. Egészhéten vele foglalkoztam olyan furcsa ez a gyerek! Álandóan figyelni kell valakinek. Vasárnap lesz 9 éves...
Na, ne menjen már el senki:-)
Kis vidámság
Laura unokám a gyerekbibliát forgatja, s egyszer csak felkiált:
nagyika, ide az van írva, a Jézuska kalandjai
Huuuuu ezhhez most nem szólok hozzzá.
Majd ha jobb hangulat lesz, akkor jövök:)
Sokan gondoljuk ugy ahogy te gondolod, hogy bárcsak én nelegyek kiszolgáltatottja senkinek...
Na majd meglátjuk mit hoz a jó(vagy rossz) sorsom. Nekem fiaim vannak. Na róluk elsem tudom képzelni, hogy ápoljanak. A menyeimet nagyon szeretem de valahogy roluk sem tudom elképzelni, hogy ápoljanak...még is csak anyós vagyok. Ugyhogy csak imátkozni tudok, hogy ne keljen senki nyakán lennem.
Az én szüleim is már nagyon régen elmentek. Az édesanyám akit nagyon szerettem istenem már 20 éve...
na egyre vidámabbak leszünk...
Szüleim és a Férjem is tragikus hirtelenséggel szívinfartusban haltak meg.Nagyon nehezen éltem,élem meg 25 illetve 10 év távlatából is.A napokban emlékeztem nagyszüleimre,akiket édesanyám gondozott évekig:3 idős ember,85-86 éves,akik egymást követő 3 évben haltak meg.Középiskolás voltam akkor,természetesnek vettük,hogy velünk vannak,ápoljuk és mindent tőlünk telhetőt megteszünk értük.A mai világban ez már elvisehetetlen tehernek tünne.Nem tudom,én magam sem,hogy tudnám megoldani,ha ilyen helyzetbe kerülnék.Pedig a mai körülmények és az akkoriak között ég és föld a külümbség.Abban reménykedem,én nem leszek rászorulva senki sgítségére,legalább is ezt szeretrném.
remélem nem lomboztam le senkit!
Látom jól rátok ragasztottam a búbánatom. Sajnálom...
Sétáltam eggyet a fiukkal. Jól esett. Sokat számoltam. Na majd meglátom meddig tudom tartani ehez magam. Köszönöm a jó szót!!!
Írod Incikém, hogy "elviselhetetlen" ! Pedig el kell viselni, ha úgy hozza a sors!
Aki nem ápolt idős, beteg, legyengült,- (esetleg még zavart is) embert, az el sem tudja képzelni, hogy milyen az!
Nagyon szép napot kívánok mindenkinek!
Fel a fejjel!!! Jönnek majd a melegebb napok, akkor majd máskép látjuk a világot!
Nekem is idősek a szüleim, de még ellátják magukat, szerintem , majd akkor lesz nagyon rossz, ha az egyik elmegy, csak ne érjük meg, hogy ismét pelenkázni kelljen, szerintem, az mind a két fél számára elviselhetetlen!
Egyet értek...ki tudja mi vár ránk...
Az ablakon keresztül olyan szépen süt a nap, még melegít is...nehéz elmagyarázni a kisunokámnak, hogy süt a nap, mégis hideg van...
Ez olyan szörnyű, hogy az embernek így kell megöregedni, hogy beteg és kiszolgáltatott lesz.
Az anyai nagyanyám és a nagyapám is úgy menet el hogy előtte pelenkázni kellett őket.
Olyan méltatlan ez egy becsületben ledolgozott élet után......
Sziasztok:-)
valóban nagyon nehéz az együtt lét, napi 24 órán keresztül...ezt kell minden nyugdíjasnak megszoknia....nehéz, de nem lehetetlen....
Én már 5.éve ápolom nagybeteg anyumat(89 éves), és bizony az idegeim nem a legstabilabbak már . Amikor mérges vagyok rá, dünnyögök neki...nem hallja, én meg leengedem a gőzt....de nem kívánom nektek, a szemem előtt vált vegetáló , csak létező emberré(?)
Na ezt az állandóan együtt vagyunkat egy éve egyfolytában én is tapasztalom:(
Nálunk még gyerek sincs, csak ketten vagyunk.
Hát ez volt a házasságom legnehezebb éve, mármint a tavaji, pedig idén leszünk 32 éves házasok
Van ahol a 7 év a vizválasztó, nálunk a 31 volt:)
Akkor menj be a nyelvtantanárhoz és közöld vele, hogy szeretnéd, ha ő korrepetálná, persze megfizeted (ha tudod)
Akkor legalább látná, hogy mi is van a gyerekkel.
Ne irj nekem most nemet.
Próbáld meg és kész.
Legyél szerény és kedves, mond meg, hogy Ti, amit lehetett megtettetek, csak benne van már bizodalmad.
Na erre lépjen!
Nagyon jók voltak...
Remélem ma nyugodtabb napom lesz...
Valaki azt tanácsolta, hogy mindig számoljak elötte mielött elkezdenék kiabálni. Hát most nagyon számolok....Biztos ez is temperamentum kérdése.
na holnap hétvége...nagyon sokat kell majd számolnom. vagy nem...
Na mindegy majd jön a tavasz és sokat elmegyek itthonról és az majd hejre teszi a lelkem... Majd csak kibirom valahogy addig!!