Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)
Halihó! Megmaradtam. Tegnap reggel még volt egy kanyar 38-as lázam, de az első lázcsillapítózós rohammal végleg legyűrtem, és úgy elaludtam, hogy csak késő délután ébredtem. Teljesen kiizzadtam, mindent le kellett cserélni, ágyneműt, ruhám. Ma viszont olyan jól vagyok, hogyha nem jönne rám a gyengeség és nem köhögnék, már mennék dolgozni.
Egész nap nyüzsögtem... kiüldöztem a házból a bacikat.
egy ismerősömnek is nőt néha ilyen pukli a nyakán többször vizsgálgatták és az lett az eredmény, h valahogy a nyál össze gyűlik ott és egy idő múlva kinyilik az a kis "zacskó" és távozik belőle ez a rossz emésztése miatt van..
ma vártuk a szenet de nem értek ide elromlott az autójuk.. egész enyhe idő van..:)
Megjártam a pesti utat, szerencsésen!
Műtét napja: március 21. Már csak addig kell kibírnom, aztán lesz ami lesz.
hát sebészeten még nem. Tegnap a háziorvosnál voltam, adott antibiotikumot, de még csak egyet vettem be.
Engem az orvosok nem zavarnak, inkább én Őket:):)
(mert milliót kérdezek állandóan, sőt vitatkozom is:):)
Sziasztok!
Lassan jó lesz agépem, rossz volt egy hétig nélküle , de még vannakhibák , kicsik a betűk , nincs hang........... - majd jövök , remélem délután kész lesz!!
Egy amerikai lapban (Chicago Times) jelent meg MAGYARORSZÁGRÓL!!!!
"Van egy ország, amely önmagával határos.
Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség.
Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek.
Ahol a vonatok menetrend szerint késnek.
Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.
Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás.
Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága.
Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott.
Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget.
Ahol a történelem naponta megismétlődik.
Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait.
Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent.
Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek.
Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot.
Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk.
Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja.
Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik.
Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg.
Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. (lsd Himnusz )
Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan."
A baj csak az, hogy igaz!
Elmentem a dokihoz. Aszonta:szövődméy:(
Kaptam antibiotikumot:(, ami 3 ezer ft volt, a bélflóra helyreállító meg 2 ezer.
Szóval egy hétig nem eszek, mert ennyi pénzből 1 hétig lehetne főzni
Sziótok...
Igérem, nagyobb nyereménykor MINDENKIT meghívok egy igazi, hangulatos mulatságra!!!!!!!
nagy csalódás ért, mert azt hittem, ma már megkapom a nyögdíjat, de csak holnap...addig sem fogy:-))))
Ma reggel el akartam menni masszázsra, de nem merek, mert minden havas, csúszós...
A betegeknek jobbulást...Évikém, mész orvoshoz?
Margitkám, ma "adod" vissza a kislányt?
Ágikám akkor mulatunk..:)
Ma olyan aranyos volt a lány..mint ha jó emléket akarna hagyni..
Minden vastagon havas annyi hó esett, h öröm nézni. Holnap hosszú autókázás vár ránk...ez nem is igaz amikor utoljára voltunk nagy úton akkor is nagy hó esett..:(
Nagyon jó!
Itt is hófehér minden, most is szakad a hó...tettem képeket a naplómba, amit nemrégen fényképeztem az udvarunkban!
Gratulálok a nyereményetekhez!
Itt egyfolytában esik a hó, minden tetőn gyönyörű fehér hó dunna van. Sajna nálunk nincs aki eltakarítsa a havat... Ma is dolgozik a papi, én felállni alig tudok. Tegnap délután óta 38 körüli a lázam. Amikor beveszem az aktuális ellenszereket, 1-2 tizedel lemegy 38 alá, és mire elmúlik a hatás, 1-2 tizeddel fölé megy megint... de legalább pusztulnak a bacik tőle. Izzadok, fekszem, teázom és néha írok Nektek. Még tv-zni sincs kedvem. Inkább alszom egy kicsit néha.
Sikerült helyettesítés találnom a munkámhoz... négyünk közül egy "leány" van csak talpon a vidéken :) Remélem holnapig... meg később se betegszik le.
tanmese, lehet, már olvastátok?
"Nemzed - ékek"
Elgondolkodtató kis tanmese "SE-SE" (se egyetemista, se dolgozó) nemzedéknek
Egy roskadásig tömött buszon egy feltételezhetően egyetemista srác nem
sajnálta az időt, hogy megmagyarázza egy mellette ülő idős úrnak,
miért nem képes megérteni az idősebb nemzedék a fiatalokat.
- Maguk (szándékosan nem önöknek fordítottam) egy más, majdnem
primitív világban születtek és nőttek fel - mondta elég hangosan, hogy
mindenki jól hallhassa. - Mi, mai fiatalok az internet, a tévé, a
repgépek, a szuperszonikus repülők, az űrutazások, a Holdon járó ember
korában nőttünk föl. Űrszondáink a Marson járnak, atom hajtotta
hajóink, villanyárammal és hidrogénnel járó autóink, szinte
fénysebességgel számoló számítógépeink vannak. Sőt...
Egy kis csend után az idős ember így felelt :
- Igazad van, fiatalember, nekünk mindez nem volt meg, amikor fiatalok
voltunk, következésképpen feltaláltuk őket! És most mondd meg nekem,
te kis hülye ifjonc, TE mit készítesz a következő nemzedéknek!
Falrengető tapsot kapott.
Köszike a tippet... sajnos még tart, úgy látszik holnap biztosan nem tudok menni dolgozni. Hiába, van ennek is egy lefolyása, ami tart ameddig tart még az intenzív kúrám mellett is. Helyettem be szeretném hívni valamelyik barátnőmet, akik szoktak helyettesíteni, de eddig a háromból kettő velem egyidejűleg nyűglődik...
Gotika nagyon jól fogalmazott a lánykával kapcsolatban és a többiekkel is egyetértek, aki menne, el kell engedni. Ez se könnyű, de még több kínlódás mindannyiótoknak, ha marad és megkeseríti a légkört. Elég nagy baj, hogy vannak olyan sorsok, mint az övé.
gyerekek, kettesünk van a lottón:-)
Apró porhó esik felénk...
Ja, és sziótok..
Hát igen, egy 15 éves tinivel már nehéz bánni...sehol sem fog megmaradni...
Jé, a hóvirággal én is így vagyok. Évtizedeken keresztül, amint megjelentek, én is vittem mindíg csokrot Édesanyámnak.
Utána a sírjára...de idén elmarad, mert a kert rendezés alatt, s nem tudom mennyi hóvirág vészelte át....
A betegeknek jobbulást...mindíg jön valami "nyava
la" ami betesz az ember lányának, nem?