Ötvenen innen, és túl....bárki (beszélgetés)
Üdvözletem!
Ferenc vagyok Nagykőrösről.
Nem igazán írtam eddig a fórumokba,de mondjuk itt elkezdem,hisz 50 fele is érdekelhet az embereket sokminden.Pl talán bölcsebbé is válik a tpasztalatok hatására,és ugye nem csak betegség témák lehetnek,hanem pl lelki hitbeli sport stb.
Engem még napjainkban is foglalkoztat a barátkozás egyes sportok világnézeti kérdések.Ha valaki csatlakozik majd a beszélgetéshez én szívesen olvasom válaszait!Két szabadidős tevékenyéségem jelenleg:kerékpározás és a Zen mint világnézet és gyakorlat.
Sziótok. Örülök, h megusztad a halas napot, s nincs baj.
Évikém, egész csendes lesz majd a lakás Hanga nélkül. De ott van a pót unoka.
Nekem hétfőtől lájtosak lesznek a hetek. 2 hétig a flanna Dani nem lesz, mert a szülők szabin lesznek.
Én meg úgy jártam, h a földről vettem fel barackot, s megettem Valószínű nem jól töröltem meg, mert éjjel kifordult a szám, bedagadt. Kiöblitettem ezüst kolloiddal, s reggelre már el is múlt. Én esküszöm erre az oldatra. Az egész család ezt használja, apraja, nagyja. Baktérium ölő.
Most itt a keresztlányom lánya a Hanga. Őt hordjuk lovastáborba, van ugye az 5 hónapos fogadott unokám, akire hétfő,kedden délelőtt vigyázunk. Szerdán nagytakarítás volt, csütörtökön orvosnál voltam ilyen fájdalomelterelő injekció terápiára járok a hátammal. Ma jön a keresztlányom a lányáért és csak holnap mennek haza.
Tegnap tettem el kovászosnak uborkát, nemtom mi lesz belőle, mert azóta nem süt a nap.Tegnap egyfolytában eső, ma nem látunk a páraködtől.
Évikém mivel szeröltöd a napjaidat?
Ági biztos unokázik..a nyár erről szól..régen nekünk is ott voltak az unokák + a neveltkéink.. de mamár nem sik a mamával nyaralni...:( neveltke + csak 1 van..az is táborozik...ezt is megértük..:(
képzeld etére már fájt az egész torkom.. na mondom majd reggel az lesz az első dolgom, h irny a doki..(nagyon utálok dokihoz menni) aztán éjjel már alkudoztam, h elég ha a háziorvoshoz megyek... na szó szó reggelre elmult a fájás súrás.. na talán megmaradok..:)
ma punnyadás volt betervezve... kicsit főztem aztán ennyi..:)
Sziasztok!
Ma halas napot tartottam.. volt halászlé + paprikás lisztben kisült hal..ami nagyon finom volt..de megakadt a torkomba egy szálka azóta is itt van a torkomba.. már ettem egy csomó kenyeret + iszom észnélkül... de nem nem akad ki.. jaj mi lesz velem..:(
jaj mit tettem multkor pakoltam a fagyasztóba és valahogy kint maradt egy db börke leesett a földre és ott maradt... a fagyó egy melléképületbe van... és beköpték a legyek na képzelhetitek már mozgott jaj majd rosszul lettem mire eltakaritottam...:(..na igy jártam..
Szépnapot!
Új hét új nekibuzdulás..ma arra ébredtem, h nagyon időszerű lenne már kimosni a gyapjú ágynemünket...na neki is álltam ige de csak 1-1 db fért a gépbe na elvoltam vele majd egész nap..:) remélem estig megszáradnak..:)azuram füvet vágot nagyon hasznos napunk volt..:)
Köszönöm.
Sziótok, megint egy új7.
Így igaz, hűvösebb időben kell ilyen munkákat elvégezni.
Ma reggel megint fahordással indul..aztán fellázadtam.....mondtam azuramnak, h nem vagyok hajlandó addig a fával foglalkozni amig hűvösebb nem lesz.. hát hülyék vagyunk mi, h 30fokos melegbe csináljuk mind ezt?? hát nem ráérünk ha hűvösebb lesz...? bele egyezett..
Marika Erzsike biztos együt múlatják az időt..jó pihenést nekik...
Nemsokára kiszaladunk a közeli Kékesi tóra.. kicsitt buggyanni..
jobbulás a drágáknak!..:)
nagyon igaz..:)
Sziótok. Én ma mostam, ki is teregettem, de lóg az eső lába.
Tegnap szomorúság ért, meghalt hugom férje. Aggódom hugomért, nehogy betegségbe meneküljön a bánat elől. Szerencsére gyerekei, leginkább lány mellettevan.
Legyen szép napotok, 7végétek!
Hali, hali. Örökmozgó társunk van. És el is fogy az eltett sok finomság?
Ez a hét nehéz volt. betegség vonult végig a gyerekeken. ' napos. De a legidősebb, s a legkisebb már több napja lázas. Kicsi Boglárka az éjjel megizzadt (nagyon) s jól van. Laura két napig ragaszkodott a magas lázhoz. Fáj a torka, de ma már "csak" hőemelkedése van.
Midjárt esni fog nálunk az eső.
Megint találtam valamit:
Feladatok vannak, nem pedig problémák!
Székely fiú kérdezi Édesapját:
- Ídes Apám! Meddig kell még várnom egy boldogabb világra?
Mire az Öreg válaszol:
- Fiam, ha vársz, akkor sokat!
:D :D :D
Na végeztem a barack lekvárral.. 25 üveggel lett olyan 7dl üveggel. főztem majd 2 napig..remélem elég sűrű lesz..közbe szőnyeget tisztítottam elhozta a menyem a takaritó gépét..nagyon szépek lettek..:)meg még mostam is... azt elpakoltam......:) nagyon elfáradta....de olyan jó a végeredményt látni..:) holnapra is megváltó terveim vannak..:)
hali, hali.Örülök, hogy azért volt kellemes csalódásotok is, Évikém. Margitkám, neked így fog eltelni a nyarad, hogy munka otthon, pihenés a házikóban? Így legalább erőt tudsz gyüjteni.
Megint hoztam valamit:
NAGYANYÁINK GYÓGYMÓDJAI:
A nagyanyó megosztja az unokával a tapasztalatait:
Jó emésztéshez sört iszom,
Étvágytalanság esetén fehérbort iszom,
ha alacsony a vérnyomásom vörösbort iszom,
Magas vérnyomás esetén konyakozok,
és ha meg vagyok hűlve, pálinkázok.
És mikor iszol vizet?
No, olyan betegségem még sosem volt!
a takaritás egy ördögi kör.. :(
Ma elkezdtem a sárgabarack lekvár főzését.. na ez 2 napi elfoglaltság...:)
Közben a lánykám szobáját takaritom... hát mit mondjak ilyen rendetlen ember nincs a világon mint ő..újabb és újabb eldugdosott szemét kerül elő..., hogy milyen leleményes e téren..:O
Ma végre jó idő van megint..:)
Ágikám most könnyebb neked azért kint jobban el vannak az unokák..:)
Évikém merre vagy?
ez jól hangzik..:)
Akkor azért jó élményed is mardt..:)
Még mindig olyan bánatos az idő.. na de majd holnap..:)
Mióta haza jöttünk annyi lemaradást kell behoznom alig győzöm..honnét szedem őket?...:)
Ma voltam templomba is az nagyon hiányzott..:)