Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » OTP hitelkártyám kerete 50 000 Ft, hogyan kell törleszteni, ha felhasználnám? fórum

OTP hitelkártyám kerete 50 000 Ft, hogyan kell törleszteni, ha felhasználnám? (tudásbázis kérdés)


12. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 08:12

Ha a bankkártyád hitelkeretét használod, akkor levonják a fizetésedből automatikusan. Csak pluszban még a hitelrész zsíros kamatait is levonják mellette. Nem kell a bankokat félteni, "gondoskodnak" minden ügyfelükről. Abból élnek. 😊

Ha meg kimondott hitelkártyád van, az még rosszabb. Mert azt hiszed, hogy minél többet költesz annál több jutalékot kapsz, ugyanakkor egyre jobban süllyedsz el a zsíros hitelekben. Nekem is volt, aztán mielőbb megszabadultam tőle.

11. Manka67 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 7. 08:11
Ha csak a folyószámládhoz kapcsolódó kártyád van, akkor az A-hitelkeret, ha van másik kártyád is, amire rá van írva hogy Credit, akkor az hitelkártya.
ápr. 7. 08:00

A-hitel kamata 21,26% éves szinten, vagyis 50000 forintra 885, vagy 915 forint egy hónapra, attól függően hogy hány napos a hónap.

Ezen kívül 391 forint fix kezelési költség van amit csak azokban a hónapokban vonnak, amikor használva van a hitelkeret.

Fórumindítónak leírás alapján meglévő kerete van, amit bármikor használhat akkor is ha eddig még nem élt ezzel a lehetőséggel.

Jelenleg új hitel kihelyezés nincs, vagyis akinek eddig nem volt beállítva, az a rendkívüli helyzet miatt jelenleg nem igényelhet hitelkeretet.

9. Guruljka (válaszként erre: 7. - Szőkelédi)
ápr. 7. 01:57

De jó, hogy ezt mondod, én a hitelkártyára nagyon ráfáztam. Nem tudom pontosan, de többszörösét fizettem ki annak, amit elköltöttem.


Az A-hitelnek is keményebbek a feltételei már, lehet, hogy Manka régebben vette fel. Én újabban olyasmit olvastam, hogy annak is elég magas a kamata, hogyha a határidőn belül nem fizetjük vissza, mert van valami végső határidseje.

Én inkább nem veszek fel semmit.


Viszont az OTP A-hitellel kapcsolatban készül valami átmeneti változás:

[link]


Azért nem jó a kettőt összekeverni, mert teljesen más.

8. szőkelédi (válaszként erre: 6. - Manka67)
ápr. 7. 00:37
Igen ,így már más az egész.
7. szőkelédi (válaszként erre: 5. - Guruljka)
ápr. 7. 00:36
Nem lehet összekötni,hol írja ezt ? Én nem találtam ilyet . Teljesen más a folyószámla hitel és a hitelkártya. 16 éve használom .
ápr. 6. 23:23

Szerintem neked A-hitelkereted van a folyószámládon. (Hitelkártya nem lehet mert nincs ilyen alacsony keret, hitel kártyáról nem vonják más hitel törlesztő részletét és nem érkezhet rá jövedelem.)

Az A-hitel ami vélhetőleg neked van automatikus hitelkeret, nem kell igényelned, hanem ugyanúgy használhatod mint a saját pénzedet, kiveheted készpénzben, fizethetsz a kártyáddal vagy ha van beszedési megbízás a számlán ebből levonható.

Napi kamatozású.

A törlesztést te szabályozod, ha jön a fizu, feltöltődik a hitel és nem ketyeg a kamat tovább.

Ha nem akarod első hónapban mindet visszafizetni, akkor egyszerűen újra kiveszed a pénzt, vagy egy részét a számláról.

Ha soha nem fizeted vissza, vagyis minden hónapban újra kiveszed mindet, akkor 50000 Ft-nak szűk ezer forint a kamata egy hónapra.

5. Guruljka (válaszként erre: 4. - Szőkelédi)
ápr. 6. 23:18

Össze lehet kötni a fizetéseddel.


Itt vannak a lehetőségek:


[link]

4. szőkelédi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 23:03
Hogy működik általában? Illetve eddig hogy működött ? Nekem úgy kell rátenni a pénzt , minimum összeget ,de ha 46710 Ft ot teszek rá az sem baj . Nem értem azt a részét,hogy levonják ..hisz ez hitelkártya. Ide nem érkezik jövedelem. Vagy nem értem 😊
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 22:02
A következő jóváíráskor (amikor a jövedelmedet jóváírják) annyival kevesebb (+kamat) összeg lesz az egyenleged.
2. Guruljka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 6. 21:19

Engedékenyek, de a hitelkeretre kamatos kamatot számolnak.

Pontosan már nem tudom, de majd jön bankos és megmondja. Nekem az volt a szerencsém, hogy az akkori bankom felmondta a hitelt, és az addigi kamatokkal növelt összeget törlesztettem pár éven át. Ha ezt nem teszik, akkor egyre nagyobb lett volna a tartozásom még úgy is, hogy törlesztettem.

Megkérdezheted telefonon, mindig jó pont, ha látják a törlesztési szándékot.

ápr. 6. 21:04
Az OTP hitelkártyámon (lakás törlesztőrészletet vontak róla egész addig, míg ez a rendkívüli helyzet be nem következett) 50.000 Ft hitelkeret van. Még eddig soha nem mentem le mínuszba, de szeretnék érdeklődni, aki jártas ebben: mit jelentene, ha mondjuk valamelyik hónapban megszorulnék, és felhasználnék ebből a hitelkeretből?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook