Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Ősrégi baracklekvár és szörp recept

Ősrégi baracklekvár és szörp recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Ősrégi baracklekvár és szörp recept hozzávalói:
-sárgabarack
-kg-onként 70-80 dkg cukor
-5 gramm citromsav 5 kg-hoz (el is hagyható)
-5 kg-hoz egy kávéskanál nátrium benzoát


Az Ősrégi baracklekvár és szörp recept elkészítési módja:
A barackot hideg vízbe szedjük le. Mossuk meg, magozzuk ki, és héjjastól daráljuk le és azonnal tegyük lábasba és kezdjük el főzni és mindíg tegyük hozzá az új darált adagot. A citromsavat azért teszem bele, hogy szép sárga maradjon. Közben kevergessük nehogy leégjen. Beleteszem a nátrium benzoátot is. Amikor kész a darálás jól összerottyantjuk kb 20-30 perc. Amikor ez megvan beletesszük a cukrot kg-onként és olvadásig keverjük. Ha elolvadt a cukor levesszük a tűzről, fogunk egy ép zománcú fazekat, rá egy levesszűrő és az egész lekvárt átszűrjük. A hígabb része lesz a szörp, amit üvegekbe töltünk, a sürűbb részt egy kisebb lábasba tesszük, és újra átmelegítjük és üvegekbe rakjuk. Az egészet szárazdunsztba tesszük. És kész a nagyon finom szörp és lekvár, rövid idő alatt.

Kipróbáltam nagyon finom a szörp is meg a lekvár is.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az Ősrégi baracklekvár és szörp recept elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook