Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
El sem hiszem, mind a 2 ősorchim virágszárat hoz :D
Imádom őket
Most nagy happy van :D
Te mit csinálsz velük?
Ezek nagyon belehúztak :D
Ültesd ide a szgép mellé, majd én segítek :D
Amúgy tényleg gyönyörű Emma, nem csodálom hogy mindenkinek kell egy :D
persze, hogy lefotózom.
Fehér és a leghálásabb dendrom.
Eszti üzenem Emmának, hogy tessék sok-sok hajtást hozni. Nekem egyik se foltosodik. Mitől van az?
Képzeld, amiről levettem Neked a hajtást, van még kettő rajta, mindkettő elkezdett virágozni, most négy virágszál jön.
Az én dendro phalám lesárgította az osszes levelét, most elég bizarr kinézete van, de van rajta hét baba, amik kozul ketto virágszár, vagyis az egyik csak lett volna, mert kezd elszáradni!
A másikon már 4-5 centis a virágszár!
úgy látom elég sok mindenkinek emmára fáj a foga :-)
az enyém persze a leglassabban fejlődik az összes dendróm közül... igyekszem idén télen jobban tartani, hogy ne foltosodjon, mint tavaly és akkor talán több hajtása lesz tavaszra. csak ezt vele is beszélje meg valaki ;-)
Csak az a baj, hogy még tövem sincs :D
Azért kérdeztem hátha valahonnan tudnék szerezni, mert nagyon tetszik, de marha drága :S
Évi, sajna, nem vettem semmit. Igaz bonsai tálat kerestem, mert leesett a kertben és eltört.
Télire nem tudom már hova pakolni, pedig idén csak néggyel szaporodott a számuk.
Már csak papucsot fogok akkor is beszerezni!!!!
A miltoniám sem csinál semmit, azaz valami kis bulba megjelent, de nem nagyon növöget.
Az oncimnak már tudom mi volt a baja. Kitettem a kertbe, s bogarakat találtam a cserépben átültetésnél, most a szép, de kicsi hajtások átültetve fejlődhetnek.
Ja a bébyt róla úgyan úgy mint a többi orchiról?
Vagy mire gondolsz?
Lányok!
Az Emma Greent lehet valahogy szaporítani?
Van még két babája a dendromnak, mindkettő elkezdett virágszálat hozni.
6 orchim indult be, hozzák a virágszárat.
Eszti él még a dendro?
A papucska jól van.
Az én orchideáim is nagyon beindultak. Szinte mind hajt 2 szárat, vagy a már meglevőn hoz új hajtásokat. Van olyan is amelyiknek a két meglévő szárán jön az alvórügyből a hajtás és még egy új szárat is hajt. Kíváncsi leszek mennyi virág lesz rajta. Az anyumat biztos nem fogom tudni lepipálni, mert neki a legtöbb 3-4 hajtást is hoz, de legalább megnyugodhatok, hogy nálam is jó helyük van az orchideáknak :-D
Még a vírusos orchim is hoz egy hajtást, pedig azt a nyáron jól elintéztem. Napokig a vízben felejtettem, amikor kitettem száradni, leesett, szinte az összes levele letört, ennek ellenére most hajt. Nagyon egy szívós virág :-D