Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Azonnal permetezem, mert lehet, hogy több is van.
Most figyelek egyet, mert miközben megakartam szabadítani a levelet a dögtől, leesett a közegbe. Persze azonnal befújtam, tocsogott a permettől.
Én is szívesen olvasnám.
Főként a virágos részek érdekelnének:-)
Sziasztok!
Kivel mi újság?
Hogyan álltok a kártevőkkel ( már akinek van )?
Akinek nincs az csak az orchideákkal?
Én ma jutottam el oda, hogy permetezzek és még egy hónapig kell csinálnom, hogy tutira menjek.
Sajnos a szabadban való permetezés ilyen időben valószínüleg visszavet majd az orchideáim fejlődésében, számítok rá , hogy ledobálják a bimbókat is!remélem a már meglévő virágok azért megmaradnak:-)
Holnap megkapom a várva várt minit:-)teszek majd fel képeket róla:-)
picurkák, fehérek és olyan mintha egy kis vatta lenne. Legközelebb lefényképezem, de remélem nem hamarosan.
Ezért kell állandóan figyelni a növényeket. Ha új kerül a csapatba, alapos átnézés, rövid ideig elkülöníteni. Sajna most már megtanultam.
Hogy néznek ki?Mik a tünetei?
Csak, hogy tudjam!
Mostmár éber leszek!
én a nyáron a crotonomon találtam gyapjastetűket.
Szappanos vízzel,ecsettel iparkodtam megszabadulni tőlük.
Volt amelyiket sikerült az ecset hegyével levenni,és vízbe folytani.Megszünt a fertőzés az a lényeg.
Szia!
Had hulljon a férgese :o))
Szép jó reggelt mindenkinek!
Szépen süt a nap, remek alkalom a fotózásra!
Én paranoid lettem és minden kis hibát kártevőnek látok:-)
Soha ezek után szappanos vizet!!!
Ilyenkor még 5 darab is sok!
Jövő héten kapok egy minit ( amiért ilyen szerencsétlenség ért ), úgyhogy addigra normalizálnom kell a helyzetet kártevő terén!
Kaptam a gyerekeimtől egy fehér orchideát.Szegény,ha túl éli akkor nyertem!
Nagyon fel van tápsózva,nagyon felszökött a levélzete,és ki volt szárítva,úgy hogy máris leszedtem róla 5 virágot.Bimbó viszont sok van rajta.Mindent megteszek,hogy életre kapjon.Puszi nektek!!!