Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Én is visszavágtam, mert nekem is a levele pöndörödött. hajtást tettem földbe, s várok én is...
Egy hét alatt ment így tönkre, nem tudom miért.
Nincs okuk panaszra, ki van ny... nekik, állandóan lesem, pátyolgatom őket, illene már hogy virágot is egyre több hozzon. Most csak 5 virágzik, a többi levelet, gyökeret hoz.
A fuksziát lekopaszítottam, mert minden levele gyenge volt, bepöndörödött, visszavágtam és várom a csodát. Azért maradt rajta még virág is.
Köszönöm a dicséretet.
A naplódnál állítsd be, hogy hozzá tudjunk szólni.
Éva1951 megnéztem a naplód nagyon tetszik gratulálok.
Elkezdtem a napló írást igaz még nem sok,de lassan halladok.:)
Könnyen lehet! Ott kellett hagyniuk a szép polcrendszert, önálló szobát, én is duzzognék egy kicsit.
Évi, rendbe jött a fuksziád?
Jó reggelt!
Végre süt a nap, és ennek mindenki nagyon örül most. :) Ketten három virágszárat hoznak, és már meggymag nagyságúak a bimbók. Lehet, hogy ki is költözik a csapat napozni. :)
Naplót csinálni bonyolult dolog? Gondolkodom rajta. Bár annyira sok történés nincs nálam...
Nagyon szépek az orchideáid.
Egyszer talán és is látok "gyermeket"?!:)
Nem készítesz naplót? Akkor hozzá is lehet szólni, írni.
Ma este megint "megmentettem" hármat, de egynek közülük rögtön lett is gazdája, a másik kettőt én fogadtam be. Viszont kettőt meg kidobtam, mert sajnos már menthetetlenek voltak. Az összes gyökér elrohadt, szánalmas állapotban voltak szegények. Így ha matekozok, akkor van két új virágom, de a létszám nem nőtt. :) Mostmár viszont nagyon szeretnék pár különlegeset, pöttyöset, csíkosat, mert a 23 növényemből 19 fehér. Tudom, telhetetlen vagyok. :(
Egyébként én folyamatosan beszélek hozzájuk. Hol hangosan (ha csak a macska hallja), hol meg suttogok nekik és dicsérgetem őket, hogy milyen szépek, és milyen jó sorsuk lesz nálam, és mennyire szeretem őket. Néha még meg is simogatom őket... Csak az a gond, hogy naponta háromszor végigpásztázom őket, hogy ki mennyit nőtt, és így elég idegtépő a várakozás. Szegények stresszben vannak tőlem. :)