Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Kérünk képet :)
Én pénteken vettem egyet a corából 1200-ért és ez is olyan picike. Nem tudom hogy ekkora marad-e majd vagy még nő..... a levelei szép nagyok.
Teszek fel képet. Aki jobban ért hozzá megmondaná hogy ez ilyen pici fajta vagy még fiatal?
Valami hasonlót szeretnék, és ennél több virágot lehessen rápakolni.
És amire a cserepet rá kell tenni, az ne kör alakú legyen, hanem négyzet.
kérünk képet!
Épp ebben a pillanatban mondtam a páromnak, hogy már nem férnek el az orchideáim, pedig a héten még veszek a Bricostoreban párat, az tuti. (az éppen nem virágzókat felvittem az emeleti előszobába- szegényektől bocsánatot is kértem, hogy elkülönítem őket)Viszont kéne virágtartó már. Valami olyasmit tudnék elképzelni a nappaliban az ablak előtt, amin sok hely van, olyan elágazósat, ahol több szintre lehet pakolászni...értitek? Valami ötlet?
Sziasztok!
A mai napon megint gyarapodott az orchikészlet. Már többet tényleg nem veszek, mert nem tudom hova tenni, ez is szűkösen fog elférni. Ez nem normál méretű orchi, szerintem ez még gyerek orchi. 1700 ft volt a Baumaxban, szerintem nagyon aranyos. Kértek róla képet?
Lányok! Ma voltam a Bricostorban!
Valami elképesztően szép orchideák vannak, 2500 ft-ért, de nm ám csak lepkék (egyébként ilyen szép, nagy és egészséges lepkéket nem is láttam még!!), hanem oncidiumok, zygo-k, dendrobiumok . Sajnos nem vásároltam, mert mentünk utána tovább és a kocsiban kellett volna hagynom őket hosszú időre és ezt nem vállaltam.
De a napokban visszatérek, mert oncim még nincs, és vásárolok pár másfélét is.
Nagyon érdemes körülnézni, ha belefér a büdzsébe, vagy le tudtok csípni a konyhapénzből :)
Az enyémet a férjem verte le már többször is :D
Annak se lett semmi baja. Nyugi :)
ha kiszáradt az ültetőközeg, akkor nem baj, a lényeg úgyis az igény szerinti öntözés
a heti rendszeresség csak támpont, hogy tudd, körülbelül mikor érdemes öntözni
Sziasztok lányok! En is megérkeztem a nyaralásból. Az orchijaim túélték a 2 heti távolmaradásomat, a sógor szépen ápolta öket. Bár a balkonon lévö virágok egy kicsit megsínylették a távollétemet.
Az ochik szépen fejlödtek, míg nem voltam itthon, az egyiken kinyíltak a virágok, ami még bimbós volt, amikor elmentünk, van ami alvórügyet indított és vannak új levelek is. Majd teszek fel képeket is, ha egy kicsit világosabb lesz, mert itt egész nap esöt mond.
Azt lehet/kell befolyásolni, hogy a növekvő virágszár merre nőjjön? Most pár centis, de szeretném, ha viszonylag egyenes lenne, ne dőljön el majd a cserép.
Forgatnom kellene, mert gondolom a fény felé nő, de azt olvastam régebben, hogy nem javasolt forgatni őket...
Köszönöm :)
Azóta már minden virága kinyílt,de sajnos nem tudom megszámolni, szerintem 40-től is több. Már nincs rajtta több bimbó.
Köszönöm a válaszod!
Szerintem lepkeorhideám van.
Akkor az átlátszó cserépen ne múljék a fejlődése,megveszem a földdel együtt. :)
Szia!
Ha lepkeorchideád van, annak azért jobb az átlátszó cserép, mert a gyökerein keresztül is fotoszintetizál, kell neki a napfény.
Ha nincs ilyen csereped, a nem átlátszó is megteszi, de jobb az átlátszó.
Ha más fajta orchideád van, azoknak nem kell átlátszó cserép. (pl dendobium)
Szerintem orchidea-földet vegyél, ez van ráírva a csomagolásra, az speciálisan nekik van.
SZiasztok!
Hamarosan lehullajtja az utolsó virágait is az orhideám, és azután esedékessé válik az átültetése.
Mit gondoltok; ületethetem nem átlátszó cserépbe és sima fenyőmulcsba?
Egyáltalán miért teszik átlátszóba?
Sziasztok!
Nekem ugyan még nincsenek, legalábbis nem láttam betegnek az orchijaimat, de érdemes egészséges növényt is permetezni ilyen szerrel? Mert akkor veszek én is.