Önbizalomhiány! (beszélgetés)
Csak negatív hozzáállású ismerősöd van? Határolódj el tőlük, ne kezeld a tőlük kapott infókat szentírásként!
Valaki biztos akad, aki különleges és tényleg a jó oldaláról szemléli az életet! Az ő szavára adj és keresd a társaságát, a többi energiavámpírt meg kezeld fenntartásokkal; az még jobb, ha megszabadulsz egy-két ilyentől.
Dettó ilyen voltam.
Vedd most már a kezedbe az életed irányítását, hiszen nem függsz mástól, ha belegondolsz!
Mindig lehet önálló véleményed, személyiséged, és nem baj ha néha ellenszélben állsz. Sokszor megerősít, ha kellően erős vagy hozzá. Ez csak tovább erősít!
A kedvesség dolog tényleg érdekes. Azt kissé félretettem és önzőbb lettem, kipróbálom, milyen is így. Eddig meg vagyok elégedve, és a 9 hónappal ezelőtti mélypontról feltörtem mint a talajvíz! :D
Az igazságtalanságot én is nehezen tűröm, sőt, konkrétan szóvá is szoktam tenni ha a környezetemben történik, vállalva a következményeket. Próbáld meg azért a legtöbb ilyen esetet félretenni, főleg ha nem tudsz igazából mit tenni (pl. devizahitelesek, élhetetlen állatmenhelyek, állatkínzások, emberölések, stb). Próbálj meg érzelmileg függetlenné válni ezektől. Tudom, nehéz. Megcsaltak, pedig Te hű voltál mindig is a párodhoz és sosem gondoltál más férfira, miközben ő gerinctelen módon mégis félrekacsintgat, nem foglalkozva az érzéseiddel? Ez is igazságtalan, de nem tehetsz erről, ez az ő egyedüli döntése, és másért nem vállalhatsz felelősséget.
Próbáld meg egyszerűbben nézni az életet, ne bonyolítsd túl! Egyszerű törvényszerűségek vannak igazából. Megcsaltak? Miért? Nem olyan volt a párkapcsolat, amiben elégedett lett volna maximálisan az egyik fél. Na bumm. De erre nem szabad rágörcsölni, a szabadság mindkét fél kezében ott van.
Ne rágódj dolgokon, hidd el, mindig változtathatsz! Ne félj a jövőtől! ha ezeket tudod, és valóban elhiszed és alkalmazod, megnyílik előtted a világ! És persze az önbizalom jön vele :)
Épp tegnap tettem ki az adatlapomra ezt a kedves részletet, érdemes megszívlelni:
"Csak ha próbára tesznek, jössz rá, ki is vagy igazából, és csak ha próbára tesznek, jössz rá, ki is lehetnél. A személy, aki szeretnél lenni, már létezik valahol, ahova kemény munkával és hittel eljuthatsz, ha nem félsz attól, ami rád vár."
Magadnak felelj meg, ne másoknak, mert mindenkinek megfelelni lehetetlen.
Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy és kész.
Ülj le, gondold át és írd össze azokat a gátakat, amik Benned vannak. Van olyan, amit nehezen teszel meg, mert esetleg félsz egy csalódástól? Nem mersz valamibe belefogni? Túl sokat agyalsz a jövőn, hogy mi lenne ha én ezt meg ezt tenném, mit gondolnának rólam?
Tojd le.
Mi az, amit szeretnél csinálni igazából? Mihez van kedved, kiket szeretnél megismerni, mibe szeretnél fogni, milyen életet akarsz?
Ha jobban belegondolsz, bármit elérhetsz, ha nem állítasz fel magadban korlátokat, és törekszel a célod elérésére.
Nézz körbe! Mennyi elfuserált emberi élet van! Tartsd magad többre, hogy Te jobbra vagy képes, és meg van ehhez minden adottságod!
Kövér vagy? Dobj le pár kilót, ha kell, de csak ha igazán akarod, és ne más miatt! Azok elmehetnek a sunyiba, mert baromi sértő egyébként is ha valaki ilyet súlykol...
Nincs hobbid? Itt a net, keress rá a lakóhelyedhez közel eső klubokat, társaságokat, szabadidős tevékenységeket. Járj el jógázni, kézműveskedni, önkénteskedni.
Le vagy törve mert semmi nem sikerül? Hát persze, csőstől jön a baj, ismered. Amíg arra koncentrálsz hogy "jaj, ez meg ez ne legyen", addig MINDIG az fog bekövetkezni, amit nem szeretnél.
Keress pozitív embereket, légy körülöttük, meríts a pozitív gondolkodásukból. Nem mellesleg Te is feldobódsz ha "egész" emberekkel barátkozol, és nem elfuserált sérültekkel. Vigyázz, bárki bármit állíthat magáról, de idővel úgyis kiderül, ki-milyen valójában.
Bízz a jó emberismerő képességedben, és tedd meg az első lépéseket mindahhoz, amire mindig is vágytál! Semmi sem elérhetetlen!
Sok emberrel találkoztam az életem során és rájöttem, ha önbizalomhiányos vagyok, akkor hülyére vesznek és egyszerűen már elegem lett.
Elegem volt abból, hogy a kedvességet van aki gyengeségnek veszi stb...És valahogy előjött az önzőbbik énem. Valamint gyűlölöm az igazságtalanságot, és akkor meg megmondom a magamét. :)
Persze, igyekszek kedves lenni, de csak azzal, aki megérdemli.
Én régebben totál önbizalomhiányos voltam, az tuti. De rájöttem, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni és az a legfontosabb, hogy én jól érezzem magam és kész.
Persze, néha még vissza szokott ez jönni, de messze sem annyira mint régen.
További ajánlott fórumok:
- Férfiaktól jön meg az önbizalom?
- Asszertivitás, mint az önbizalom fokmérője
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- Miért önbizalomhiányos annyi ember?
- Ötletek, tippek, tanácsok a féltékenység leküzdésére és az önbizalom erősítésére?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?