Nyugdíjpénztár (beszélgetés)
Az állam most ellopott 14 havi befizetést minden mnyp tagtól az országba, tehát 3 milió embert lop meg 14 hónapig. Pert indítanak ellenük szakemberek, mert ez nem más mint lopás.
Csinálni ellene semmit nem tudsz, majd ők memondják neked mitt kell tenned a pénzeddel, hiszen már nem vagyunk önálló emberek.
Én visszalépek,ahogy lehet az államiba,nem érzem biztonságosnak a magánt.Valamelyik zéró és minuszos hozamot is produkál stb.
Az önkéntest is felszámoltam,sokkal jobb,ha banki befektetésbe rakom a pénzem,ahhoz nem muszáj csak 10 évente nyúlni.
hát bizony csöbörből vödörbe estünk.
MOndjuk csalódás legalább nem ért, mivel nem voltak illúzióim se :-)
A magánnyugdíj pénztárba eddig befizetett összegeket
szeretné a visszaléptetés kezdeményezésével kormányunk átkonvertálni az állami TB-rendszerbe. Ezáltal stabilizálódna pillanatnyilag a mostani nyugdíjasok
helyzete. De ha mi most visszalépünk, akkor 10 év múlva, ha majd én mennék nyugdíjba, akkor már nem lesz semmi amihez lehetne nyúlni. Pénzügyi tanácsadóktól azt halljuk egyfolytában, hogy most kell gyűjtögetnünk a nyugdíjas éveinkre. De miből?????
Persze, én sem.
Csak erről össz-vissz ennyit tudok:))
OK
Köszi
Én nem akarok még meghalni
Bocsánat.
Akkor ez idetartozik:
Az önkéntes nyugdíjpénztárból veheted föl a befizetett összeget, ami után adózni kell, majd a felét elviszi. A hozamot veheted fel 10 év után adómentesen.
Ha nyugdíjba mentél, akkor pedig választhatsz, hogy járadékot kérsz e, vagy egy összegű kifizetést szeretnél.
De ez hangsúlyozom az önkéntes nyp.
A magán nyp. meg örökölhető, ha meghalsz. Épp a minap láttam a tv-be, hogy 2013-ban lett volna az első kifizetés a nyp. részéről, és ezt még ők se tudják, hogy ez hogyan is lenne...
Igen.
El fogják fogadni és kívánom is minden 40 évet ledolgozó nőnek.
Viszont ez nem ide tartozik.
Valaki tud valamit arról, hogy elfogadják e azt hogy a nők 40 év után nyugdíjba mehessenek? Mert erről bőszen hallgatnak.
Legalább az anyukámnak legyen egy kicsit jó, ha már nekem nem lehet.....
Köszi!
Azért kérdeztem.
Nos,
hol a pénz?
Megvan?
Átalakult?
de csak az önkéntesnél.
Ha kötelező mnyp-tag vagy, akkor csak nyugdíjazásodkor kapod meg
Hm...
Remélem a féligazságokhoz csak hozzászoktuk ferike hazudozásaival...
Nyugdíjpánztár
Ez a fő téma.
Nem a jövő évi adózás.
Ezért írtam én is.
A jövő évi adózáshoz hogy jön a "nyugdíjpénztár"?
Járulék emelésről még egyelőre nem hallottunk. Na mert oda kapcsolódna a "nyugdíjpénztár".
Az önkéntes az meg egy másik kérdés, bár arról sem hallottam még.
De már mennek a pesszimista kalkulátorok kör e-mail-ben, hogy a polgár mennyivel kevesebbet fog keresni, ha bevezetik az új adózást...
Amúgy ez kapcsolódik a témához
Nyugdíjpénztár
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes nyugdíjpénztár megszüntetése, a 10 éves várakozási idő után, de hogyan?
- Minden volt OTP-s nyugdíjpénztári tag megkapta már a hozamot?
- A magánnyugdíjpénztárban levő hozamot ki lehet venni? Úgy mint esetleg az önkéntes nyugdíjpénztár hozamát.
- Melyik nyugdíjpénztárt válasszam? Hol kössek szerződést?
- Önkéntes nyugdíjpénztárból ki lehet venni a pénzt?
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?