Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A nyers tarját meddig kell főzni? fórum

A nyers tarját meddig kell főzni? (tudásbázis kérdés)


29. Guruljka (válaszként erre: 26. - Cc7ca607e0)
ápr. 13. 22:55

Örömmel írom, remek lett, a sóssága nem zavaró, mert tésztával esszük.

Nem tudom, miért éreztem először azt az öblítős ízét, nincs semmi baja.

28. Guruljka (válaszként erre: 27. - Guruljka)
ápr. 11. 11:36
Összesen főtt vagy egy órát, de szerintem még van mit párolódnia, ha feldaraboltam.
27. Guruljka (válaszként erre: 26. - Cc7ca607e0)
ápr. 11. 11:35

Másutt írtam, az első apró falat fura ízű, de csak a leve kellett egyelőre. Még a hűtőben pihen a maradék lében.

Egy részét milánóinak akarnám felhasználni.

Mivel nem nagy az egész, a másik része milánói ragu nélkül, az én tészta-adagomra megy majd. Mindkét változat bő sajttal.

Ha nekiállok kóstolgatni, még elfogy! :D

26. cc7ca607e0 (válaszként erre: 25. - Guruljka)
ápr. 11. 04:48

Gondolom azóta megfőtt.

Milyen lett?

ápr. 10. 21:13
Kár, hogy nem figyeltem az órát. A 33 deka már jó ideje fő, még nem puhult meg teljesen.
ápr. 10. 19:19
Úgy gondolomformán.
23. Guruljka (válaszként erre: 21. - Cc7ca607e0)
ápr. 10. 18:42

Jaj, nekiállok már megfőzni...


Pontosan 33,2 deka.

ápr. 10. 16:16

Férj hazaér, "jajj de jó szag van.")


Feleség-----főzök.

-----Mit főzöl drágám?

...ha híg lesz, akkor leves.

...ha sűrű, akkor pörkölt.

.......ha odaég, akkor sült hús.

21. cc7ca607e0 (válaszként erre: 19. - Bözsi néni)
ápr. 10. 15:50
Igen. Akkor nem szárad ki. Úgy mint a sonkát.
20. cc7ca607e0 (válaszként erre: 18. - Channa*)
ápr. 10. 15:49

Persze van aki nagyon meg főzi/süti, pl.nagy összejövetelekre, mert gazdaságos.

Sok helyen bányásznapokon cigánypecsenyét sokáig hagyták az forró olajban, addig ameddig jött a vevő/fogyasztó. Mivel sertéshús, ajánlatos jól megsütni, a borsóka féreg miatt is......is.....

Rövid videó.....

[link]

19. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 15:47
Ahány kiló, addig kell főzni. Gondolom, füstölt tarja. A főzőlében hagyd kihűlni.
ápr. 10. 15:13

A nyers tarját addig kell főzni, amíg nem lesz puha, ahogy Andi is javasolta.


A főtt tarját viszont felesleges főzni;)

ápr. 10. 13:07

Addig míg a magja, tehát közepe eléri a 82 C-fokot.

Egy vékony szelet sokkal gyorsabban kész mint mondjuk egy 3-kg.-os darab.

16. unom (válaszként erre: 8. - Enissa)
ápr. 10. 13:01
Csak ezek ránézésre nemegállapíthatóak.
ápr. 10. 12:59
amennyi a dkg súlya, annyi perc.....pld. 30dkg - 30 perc forralás gyöngyöző vizben, 1 kg - 1 óra...
14. Guruljka (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
ápr. 10. 12:04
Ez a tuti!!! 😂
13. Enissa (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
ápr. 10. 10:20
:D
12. andi6020 (válaszként erre: 9. - Timycat)
ápr. 10. 10:18
Nem hiába szakács a szakmám, na :D
11. Epresturmix (válaszként erre: 10. - Epresturmix)
ápr. 10. 10:15
Mondjuk nem a tarjâból, de egy pörköltből kiszedegetem és megeszem.
ápr. 10. 10:14

Hát a franc se tudja. :D

Én addig szoktam nézegetni amíg a fele el nem fogy.

9. timycat (válaszként erre: 3. - Andi6020)
ápr. 10. 10:02
A tökéletes válasz
8. Enissa (válaszként erre: 4. - Unom)
ápr. 10. 09:48
Milyen régen tárolják, mnnyit száradt már a hús, milyen öreg az állat, amit feldolgoztak.
ápr. 10. 09:39
Mi készül belőle?
6. Teráz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 09:37
Kilônkênt mâsfêl ôrât kell főzni .
5. Enissa (válaszként erre: 3. - Andi6020)
ápr. 10. 09:36
Te kapod pöttyös labdát tőlem.
4. unom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 10. 09:32
Attól függ, mekkora.
ápr. 10. 09:29
Amíg puha nem lesz.
ápr. 10. 09:28
Kb.
ápr. 10. 09:21
Sziasztok! nyers tarját meddig főzzem? 1óra kb? Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook