Noch einmal Robinson! :)) (nyílt klub)
Bocsi, nem tudtam, hogy ennyire eleged van belőle. Meg nem tudnám unni. :)
nem.mikor vetettem reggeltől estig szedtem,fejtettem.mikor idegeneltük a téeszben,mondom,aki kimondja,hogy borsó,agyoncsapom.négy órakor kifeküdtem a föld szélére,mondom vigyenek haza.másnap csak délben tudtam fölkelni.
Ezzel az óraállítással nem igazán vagyok kibékülve. Az még csak megy, hogy reggel egy órával hamarabb keljek, de azóta a déli pihim nem 1 órahossza, hanem símán végigalszom a 2 órát... a test kiköveteli magának, amire szüksége van, hát adjuk meg neki. :))
Azt mondtam, ha még 1x az életemben kertes házban lakhatnék, a kert egyharmadába ültetnék tavasszal egy kis borsót, aztán a következő 1/3-ba ismét csak egy kis borsót... no akkor már a maradék helyre is legyen egy kis borsó... amiket felsoroltál, azok is csupa finomságok, de a borsó nem lesz???
uborkát,zöldbabot,céklát,főzőkukoricát,cukkinit,tököt,mást talán nem is.tudod milyen finom a sült zöldség,jól megpirítva?bár én egy kis húst is tennék hozzá.
azt mondtam az unokaöcsémnek,agyoncsapom,ha nem veti be lucernával a nagy részét.egyszer már megszívatott.bár ez sem volt drágább,mint az állandó gyomirtózás.
Miket akartok vetni, és mekkora területen? Nagy munka?
reggel itt is hideg volt,még a sapka sem esett le a fejemről,de már szép idő van.szombaton megyünk vetőmagokat venni,aztán veteményezek.de jó lenne egy kis eső,nagyon száraz a föld.bár én mindent be szoktam áztatni fél napra,úgy vetem el.
Guruljka, Aranka! Tudjatok róla, írtam egy privit Csemárnak, ha esetleg szeretne hozzánk csatlakozni és kopogtat, szívesen látjuk köreinkben. Majd eldönti, gondolom először majd olvasgat minket.
Szervusztok szigetlakók.
Korán kivetett az ágy, nem tetszik az időjárás. Be van borulva, de olyan fülledt, levegőtlen az idő, nagy nyomással jön a meleg.
Rákerestem itt nálunk ma-holnap olyan 22-23 fok körül várható, aztán péntekre visszaesik 14-16 fokra. A hirtelen melegfrontot sohasem bírtam.
van egy régi szilvafám,csak sajnos kipusztul,nagyon édes,sárga szilvát termett.
párszor belefutottam a ringlóba,olyan szép volt,pár szemet vettem a lányomnak.ehetetlen volt,éretlen.szinte semmi nem volt tavaly,se szilva,barack két szem,talán ribizli az volt.
Van hát. Most is van a Lidl-ben, japán szilva. 1500 egy kiló. Egyszer hirtelen felindulásomban vettem pár szemet. Se ize, se bűze...
Az a hagyományos szilva a legjobb. Jó érett legyen, a mérete is mindegy, akkor nekem már nagyon jó.
Tavaly nagyon kevés szilva volt a boltokban és drágán ment el. Előző évben viszont nagyon sok volt, pusztítottuk is rendesen. Meg a sütőben aszaltam. Nagyon jó nasinak.
Vajon, mi lesz az idén?
persze,biztos van vagy 50 féle,ha nem több.
Sajnos be kell látnunk, hogy ami jó, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen...
Biztosan a fajta sem mindegy.
én is főztem,de nem igazán jó ízű szilva.
Igazi szilvalekvárt egyszer vett Anyu az aluljáróban, cserepestül. Áldja meg a kezét a Jóisten annak, aki főzte. Jó sokáig ettem, a húgaimnak nem tetszett a sűrű darabossága. De fenséges volt.
Érdekes, sokáig hitten a szilkéről, hogy mázas tál.
Pedig tényleg amolyan csuporféle.
"Egyéb elnevezései: rátó, röstölő, rötyke, sirány"-mondja a Wikipédia.
(Tetszik ez a rötyke.)
Szilvalekvárt ha jól emlékszem valamikor a '60-as években ettem utoljára, amikor még a nagyim kertjében levő fáról szedtük a szilvát. És természetesen cserépedényben tároltuk. Talán szilkének nevezték????
Arra emlékszem, azokat üresen, nyáron mindig a padláson őriztük. Amikor már évekkel később jártak házról házra a helyi múzeum munkatársai, hogy nem használt, régi cuccokat szeretnének gyűjteni, ezeket a lekvárosnak való cserép edényeket mind elvitték.
Csokival? Az egy másik alkalommal! Tud az hízlalni mindkettő önállóan is, nem szorulnak egymás segítségére. :))
Nem...csak idővel szelektál az agyam. Apróságok kiröppennek belőle.
A nagyobb serpenyő azért kell, mert gyakran a fagyasztott dolgokból nem fér el a jelenlegi serpenyőmben elég. Még egy személynek is picike néha.
Látom, nem felejtesz... :)))
Tudod te mi a jó... krémespalacsinta... esetleg nyakonöntve egy kis csokival...
Ja, ja,igen!!! SZILVALEKVÁR! :D
Tudom! Szilvalekvárt! :)))
Na itt a bibi.
Nem sütök palacsintákat. Serpenyőben még csak-csak, de többes számban nem.
Ezért lehet, hogy nem palacsintasütő kellene, hanem egy tisztes méretű normál serpenyő.
Viszont, ha lenne rendes palacsintasütőm, esetleg néha nekiállnék palacsintát sütögetni.
Lehet, hogy a fiam örülne neki, majd megkérdezem.
Nem csak palacsintát sütni jó, a kenyér-szeletkéimet is abban szoktam sütni. Igaz, hogy másra valóban nem használom, húst, krumplit, egyebeket másik nyeles serpenyőben.
Egyszer próbáld ki! Először megsütöd a palacsintákat, majd a vanília pudingot megkavarod, (szeretem a főzés nélkülit, gyorsan készen van!) és megtölteni, feltekerni a palacsintákat = krémes palacsinta. Ha ettél még finomat...